AcasăSPORT„Legea Mbappe” aruncă în aer fotbalul!

„Legea Mbappe” aruncă în aer fotbalul!

FC Barcelona critică planul celor de la Real Madrid de a lansa o nouă lege fiscală, menită a facilita transferul lui Mbappe la clubul „blanco” în vara acestui an.

Săptămâna trecută, internaționalul francez a anunțat că va părăsi PSG pe 30 iunie, la expirarea înțelegerii pe care o are cu clubul din Paris. Atacantul nu a specificat care va fi următoarea sa destinație, însă, dacă nu se întâmplă lucruri neprevăzute, cel mai probabil noua sa casă va fi Santiago Bernabeu.

Astfel, el ar putea deveni cel mai important transfer din ultimii ani, al galacticilor. Este bine cunoscut faptul că Florentino Perez, șeful de la Real Madrid, îl urmărește de ani buni pe francez și este gata să facă orice pentru a-l avea, mai ales că va fi liber de contract.

Pentru a facilita transferul, Comunitatea Madridului elaborează ceea ce a fost numită „legea Mbappe”. Aceasta prevede ca rezidenții străini care investesc în comunitate să plătească cu până la 20% mai puțin impozit pe câștigurile din capitala spaniolă, ceea ce înseamnă că Mbappe va plăti taxe de doar 24.5% din salariul său, în loc de 45%, cât trebuie să plătească în prezent cei cu venituri mari.

Acest lucru i-a scos din minți pe cei de la FC Barcelona, care consideră că planul madrilenilor este total înafara fairplay-ului. Este de înțeles frustrarea catalanilor, având în vedere rivalitatea de moarte dintre cele două cluburi, ba chiar mai mult, problemele economice grave prin care Barcelona trece în ultimii ani.

author avatar
Mihail Ioan