AcasăSPORTLectie de rugby incasata de nationala Romaniei

Lectie de rugby incasata de nationala Romaniei

La una dintre ultimele aparitii in fata propriilor suporteri, inainte de Cupa Mondiala din Noua Zeelanda, Romania a fost umilita, cu 37-13, de Argentina Jaguars.

In ciuda asistentei numeroase, Romania a abordat meciul cu o atitudine necorespunzatoare, lucru taxat atat de adversari, cat si de cei prezenti in tribune.

Echipa noastra a avut un start bun de partida si a obtinut doua lovituri de pedeapsa la cativa metri de terenul de tinta advers, dar de fiecare data elevii lui Romeo Gontineac au preferat sa suteze la bete in loc sa forteze marcarea de eseuri.

Prima dintre cele doua lovituri a fost ratata de o maniera incredibila de Valentin Calafeteanu. Mingea sutata de acesta a lovit ambele bare verticale si a cazut in fata H-ului argentinian.

Cum era de asteptat, argentinienii, prezenti la Bucuresti cu nationala de tineret, au jucat mult mai deschis, iar acest aspect s-a concretizat in raportul eseurilor marcate, 4-1 pentru oaspeti. Desi mai putin solizi decat jucatorii nostri, argentinienii au avut cel putin o viteza in plus si au pacalit deseori defensiva agresiva a Romaniei cu baloane de urmarire sutate peste inaintasii nostri.

Tonita a marcat singurul eseu al Romaniei in minutul 52, dupa o actiune excelenta a lui Madalin Lemnaru. Pentru echipa noastra au mai marcat Calafeteanu, doua lovituri de pedeapsa, si Vlaicu, transformare. Punctele oaspetilor au fost reusite de Tuculet, trei eseuri si un drop, Lisandro Lopez, eseu, Santiago Iglesias, trei transformari si doua lovituri de pedeapsa, si Madero, transformare.

In urma acestui rezultat, Romania termina competitia pe locul al cincilea, formatia noastra reusind sa depaseasca, nu fara emotii, echipa Portugaliei. Trofeul a fost castigat de Africa de Sud Kings, care s-a impus in toate cele trei meciuri disputate la Bucuresti (31-17 cu Georgia, 27-23 cu Romania si 39-12 cu Portugalia).

author avatar
Cristi Ionita
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger