AcasăSPORTLe Monde: Cu Halep, tineretea a iesit in evidenta la Roland Garros!

Le Monde: Cu Halep, tineretea a iesit in evidenta la Roland Garros!

Cotidianul Le Monde a notat, dupa finala de sambata a turneului de la Roland Garros, ca Simona Halep, finalista de Grand Slam in premiera a reusit sa fie calma si concentrata, in ciuda tipetelor „iritante” ale Mariei Sarapova.

„Maria Sarapova a tremurat. Dar a reusit sa o «imblanzeasca» pe Simona Halep la finalul unui meci palpitant si a obtinut al doilea sau titlu la Paris. (…) Ca in 2012, anul castigarii primului sau trofeu la Paris. Insa de aceasta data rusoaica a avut indoieli. Si nu putine! Drept marturie sunt manifestarile ei de bucurie mai puternice decat de obicei”, noteaza L’Equipe.

„Cu Simona Halep, tineretea a iesit in evidenta la Roland Garros”, scrie si cotidianul Le Monde, care noteaza ca, la finala de sambata, romanca, finalista de Grand Slam in premiera, a fost calma si concentrata, „in fata tipetelor iritante ale rusoaicei”. „In ciuda infrangerii, constanteanca va urca luni pe locul 3 in clasamentul mondial. Si isi continua astfel formidabila ascensiune, ea, cea care in urma cu un an era pe locul 64”, adauga Le Monde.

Despre jocul exceptional al romancei a scris si welovetennis.fr care arata ca Halep a „luptat formidabil”, reusind sa ii incante pe cei 15.000 de spectatori mai bine de trei ore, „iar publicul a aclamat-o indelung atunci cand chipul ei marcat de deceptie era aratat pe ecranul urias. Un moment pe care romanca fara indoiala nu il va uita”.

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a pierdut finala de sambata a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, dupa ce a fost invinsa, in trei seturi, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Sarapova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7.

Finala de la Roland Garros, editia 2014, a fost cea mai echilibrata si spectaculoasa din ultimii 13 ani si a doua cea mai lunga din istorie, fiind pentru prima oara, din 2001, cand finala feminina a French Open s-a disputat in trei seturi.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger