AcasăSPORTLaura Rus, golgeterul-minune din grupele UEFA Champions League

Laura Rus, golgeterul-minune din grupele UEFA Champions League

VEDETA Laura Rus (cu ghete galbene) este considerata una dintre cele mai bune jucatoare din Europa in acest moment

Intr-o perioada in care fotbalul masculin gafaie, competitiile feminine aduc bucurie dupa bucurie. Olimpia Cluj, campioana en-titre a Romaniei, si atacantul Laura Rus, echipiera formatiei cipriote Apollon Limassol, fac istorie in UEFA Champions League.

VEDETA Laura Rus (cu ghete galbene) este considerata una dintre cele mai bune jucatoare din Europa in acest moment

Daca Olimpia Cluj s-a calificat cu victorii pe linie in 16-imile de finala (8-0 cu Birkirkara, 4-2 cu Glentoran Belfast si 4-1 cu 1 Dezembro), Laura Rus a fost desemnata cea mai completa jucatoare din grupe, ea reusind noua goluri si sapte pase decisive in cele trei meciuri jucate pentru Apollon Limassol. Nascuta si crescuta la Targu Jiu, unde a si inceput fotbalul la Pandurii, Laura a reusit trei goluri si trei pase decisive in Apollon – Klaksvik 7-0, cinci goluri si trei pase decisive in Apollon – Ada Velipoje 21-0 si un gol si o pasa decisiva in Apollon – Jitoblud Harkov 3-0. Formatia cipriota s-a calificat, la brat cu Olimpia, in 16-imile de finala ale UCL, insa cele doua formatii nu vor fi capi de serie la tragerea la sorti de pe 23 august.

Laura Rus. Foto: uefa.com

Dupa cinci ani in care a evoluat cand pentru Sporting Huelva (Spania), cand pentru Apollon, Laura spune ca are nevoie de o noua provocare, tanara de 25 de ani precizand ca la finalul actualului sezon va da curt uneia dintre ofertele primite din cele mai tari campionate ale Europei, Bayern Munchen si Everton fiind doar doua dintre gruparile interesate de serviciile sale.

author avatar
Cristi Ionita
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger