AcasăRecomandariLatovlevici - la FC Liverpool, Gardos - la Borussia Dortmund!

Latovlevici – la FC Liverpool, Gardos – la Borussia Dortmund!

Oficialii campioanei Romaniei sunt siguri ca au stors tot ce se putea din actualul lot, asa ca vor se schimbe liniile pentru 2014.

Gardos, aproape de Bundesliga

Steaua si-a obisnuit fanii cu cate 2-3 despartiri de marca pe fiecare perioada de mercato. In vara acestui an, au plecat Vlad Chiriches, la Tottenham Hotspur, si Raul Rusescu, la FC Sevilla, cei mai buni fotbalisti din sezonul 2012-2013, iar pentru perioada de transferuri din ianuarie, Steaua se pregateste sa-i dea pe Iasmin Latovlevici si Florin Gardos. Ambii sunt curtati de echipe de top din vestul Europei, avand avantajul ca sunt mult mai ieftini decat alte variante.

Latovlevici vrea sa ajunga vedeta in Anglia

De pilda, Latovlevici este dorit de FC Liverpool, gruparea de pe „Anfield Road” cautand un inlocuitor pentru accidentatul Jose Enrique. Brendan Rodgers, managerul „cormoranilor”, s-a declarat, deja, un fan al fundasului roman, fiind incantat de jocul ofensiv al lui Latovlevici, stil care s-ar plia perfect pe tactica pusa la cale de tehnicianul nord-irlandez. In schimb, Jurgen Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund, este disperat sa aduca un fundas central, principala tinta fiind stelistul Florin Gardos. Titularii Mats Hummels si Neven Subotic au acuzat mai mereu probleme medicale, iar grecul Sokratis Papastathopoulos este un campion al cartonaselor, fiind eliminat si sambata, in confruntarea cu Bayer Leverkusen, de pe teren propriu, pierduta cu 0-1. Pe langa pretul mic, in jur de 3 milioane de euro, Gardos are si avantajul ca Jurgen Klopp prefera fundasii cu talie, stelistul avand 1,94 metri inaltime. Pe langa Latovlevici si Gardos, Steaua se pregateste sa renunte si la Cornel Rapa, in conditiile in care pe lista de achizitii pentru pauza de iarna figureaza trei fundasi, dintre care doi pot juca fara probleme in banda dreapta: polonezul Piotr Celeban (FC Vaslui) si haitianul Jean Sony Alcenat (Petrolul Ploiesti).

A treia posibila achizitie este brazilianul Guilherme Sitya, colegul lui Alcenat de la Petrolul si inlocuitorul ideal pentru Latovlevici. Rapa a pierdut lupta pentru titularizare cu macedoneanul Daniel Georgievski, fotbalist care ramane febletea familiei Reghecampf – Prodan, in ciuda evolutiilor mai putin reusite din ultima perioada. Indiferent de castigarea sau nu a titlului de campioana, Steaua va continua remanierea in pauza de vara, cand trupa din Ghencea vrea sa profite de cota foarte buna pe care o au jucatori precum Ciprian Tatarusanu, Alexandru Bourceanu sau Cristi Tanase. Problema in cazul primilor doi este ca ar putea pleca gratis, in cazul in care nu semneaza, intre timp, prelungiri de contracte. Pentru Cristi Tanase s-a descoperit deja un inlocuitor, respectiv pustiul Alex Tarnovan, mijlocasul care a inscris in Cupa, cu Otelul, la primul meci jucat pentru echipa de seniori. Adus cu imprumut pe filiera Viitorul Constanta, fotbalistul de 18 ani si jumatate costa de 300.000 de euro, conform unei clauze din contract.

Gigi Becali

Cadou de la Gigi: 1,5 milioane de euro pentru baieti!

In afara de meciul cu Otelul, disputat aseara, la Galati, Steaua mai are de jucat trei meciuri in campionat in 2013, cu Ceahlaul la Piatra Neamt (14 decembrie) si dubla cu Astra de pe 18 decembrie (acasa) si 21 decembrie (deplasare). Iar Gigi Becali, constient de perioada mai grea prin care trece campioana Romaniei, a decis sa-i incurajeze pe fotbalisti direct din inchisoare. Concret, afaceristul le-a transmis elevilor antrenati de Laurentiu Reghecampf ca vor avea de impartit 1,5 milioane de euro, de Mos Craciun, daca rezultatele din cele patru partide sunt cele asteptate.

Criza la Londra. Chelsea e groggy!

Chelsea Londra, adversara Stelei de miercuri, din ultima etapa a grupelor UEFA Champions League, trece prin momente dificile, dupa ce a pierdut, cu 2-3, meciul cu Stoke City de sambata, din deplasare. Desi echipa lui este inca pe podium, Jose Mourinho, antrenorul londonezilor, a recunoscut ca ii va fi foarte greu sa-si indeplineasca obiectivul, respectiv castigarea titlului. Totusi, Chelsea nu este inca knock-out precum Manchester United. Campioana en-titre din Anglia a pierdut al doilea meci la rand pe teren propriu, 0-1 cu Newcastle, si este pe 9 in clasament, mai aproape de retrogradare decat de locul 1.

author avatar
Cristi Ionita
673 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger