AcasăSPORTLascau si Nourescu - antrenori romani care aduc medalii olimpice pentru straini

Lascau si Nourescu – antrenori romani care aduc medalii olimpice pentru straini

JUDO Daniel Lascau tinteste aurul olimpic in 2016

Gazdele J.O. editia 2012 au cucerit doua medalii la judo, iar pentru asta i se aduc mii de multumiri lui Daniel Lascau, antrenorul coordonator al lotului britanic. La fel de apreciata este munca depusa de Constantin Nourescu, omul din spatele medaliei de argint obtinute de atleta Habiba Ghribi in proba de 3.000 de metri.

JUDO Daniel Lascau tinteste aurul olimpic in 2016

Intr-un moment in care sportul romanesc se zbate in mediocritate si mai impune respect decat la gimnastica si partial scrima, doi antrenori romani tin capul de afis al Jocurilor Olimpice de la Londra, pregatind, insa, competitori din alte tari. Fostul judokan Daniel Lascau – medaliat cu aur la editia Barcelona ’92, s-a prezentat la J.O. 2012 in calitate de coordonator al lotului national al Marii Britanii. „Dupa Campionatele Mondiale de anul trecut, echipa a ramas fara nicio medalie castigata. Asta se aduna celor doua Olimpiade (n.n. – Beijing 2008 si Atena 2004) la fel de secetoase. Londra ar fi insemnat a treia editie la care judokanii din Marea Britanie nu ar fi cucerit nimic, ceea ce era un dezastru total pentru tot judo-ul britanic”, spune Daniel Lascau. Zece luni de pregatire au fost suficiente pentru ca rezultatele sa apara. Judokanii din Regat au luat doua medalii la Londra, una de argint si una de bronz, o performanta extraordinara pentru ei. Acum, federatia de specialitate i-a propus lui Daniel Lascau prelungirea contractului, obiectivul fiind aurul peste patru ani, la Rio de Janeiro.

Sfaturi pentru Romania

PERFORMANTA Gemma Gibbons, felicitata de premierul David Cameron pentru "argintul" de la judo

Judo-ul romanesc are rezultate bune la feminin, insa baietii au ramas datori si la aceasta Olimpiada. Lascau stie ce le lipseste pentru a face performanta: „Ca sa obtinem o medalie olimpica la baieti, trebuie sa ne hotaram ce vrem, adica putem sa producem medalia in Romania sau putem sa o facem in strainatate. Din punct de vedere al pregatirii tehnice si al pregatirii fizice, acest lucru se poate face in Romania. In schimb, pregatirea specifica de sparring trebuie facuta in strainatate. Asta e parerea mea. La fete, consider ca o medalie pentru echipa Romaniei era deja o performanta, dar doua medalii imi este aproape imposibil sa le explic, avand in vedere posibilitatile pe care le avem in Romania”.

Constantin Nourescu, adulat in Tunisia

FERICITA Tunisianca zambeste dupa argintul de la 3.000 de metri

La atletism, numele lui Constantin Nourescu este sinonim cu performantele Violetei Beclea Szekely. De 13 ani, isi traieste viata pe continentul negru, acolo unde le prega tunisienilor tainele atletismului. Nourescu a venit la Olimpiada cu Habiba Ghribi (28 de ani), iar eleva pe care o pregateste de 13 ani a cucerit medalia de argint in cursa de 3.000 de metri obstacole, terminand la mai putin de doua secunde de invingatoarea Yuliya Zaripova, din Rusia.

ECHIPA Ghribi si Nourescu, o pereche de succes la Londra

„Cred ca aceasta Olimpiada este ultima competitie la care voi participa ca antrenor al Tunisiei. Vreau sa revin in tara. Poate voi mai colabora cu sportivii romani, cine stie… A cam trecut perioada celor cu lucram eu, dar vad ca Federatia de Atletism are in continuare o orientare buna, se concentreaza pe juniori si avem deja cateva sportive talentate. Problema este ca nu sunt bani, mai ales la nivel de cluburi”, este oful tehnicianului veteran.

Secretul sta in pregatirea montana

Succesul inregistrat de Constantin Nourescu are la baza pregatirea profesionista pe care o face cu sportivele sale. Omul care si-a dedicat intreaga viata atletismului stie care este secretul: „E nevoie de pregatire la munte. Am mai venit si in Romania cu fetele pe care le antrenez, dar cel mai mult mergem in Pirinei. Stam chiar si sapte luni pe an la munte”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger