AcasăRecomandariLarouche il ataca pe Bute ca sa-i faca loc unui belgian de...

Larouche il ataca pe Bute ca sa-i faca loc unui belgian de 18 ani!

A fost nevoie de inca un esec dureros pentru ca Lucian Bute sa realizeze ca Stephane Larouche si-a atins limitele cu cativa ani in urma, iar acum e total depasit de situatie.

Relatia cu Stephane Larouche, definitive „avariata”

Canada este socata de ce se petrece la Interbox, dupa gala de sambata noapte, de la Montreal. Lectia aplicata de Jean Pascal si echipa sa a fost suficienta pentru a dinamita toate relatiile de la clubul magnatului Jean Bedard. La cel mai inalt nivel, intre Lucian Bute si Stephane Larouche, s-a iscat o cearta care poate duce la intreruperea colaborarii. Afland despre contrele dintre cei doi, „TVA Sports” l-a chestionat pe campionul roman, iar declaratiile acestuia confirma intr-u totul povestea: „Nu pot sa raspund da sau nu in acest moment. Trebuie sa analizez bine lucrurile si, daca voi considera ca am nevoie de un alt antrenor, atunci o sa fac si acest pas”. Imediat a venit si replica lui Larouche, care pur si simplu l-a desfiintat pe Bute. Care a fost motivul, ce anume l-a impins pe „amicul” Stephane spre o astfel de reactie? Raspunsul nu poate fi decat unul singur: antrenorul-sef de la Interbox nu urmareste altceva decat sa grabeasca promoveze belgianului Montasar Mechri, caruia ii pregateste terenul pentru o cariera ce se vrea glorioasa! Tanarul de 18 ani, de origine tunisiana, este vazut drept viitoarea perla a boxului din Canada, pugilistul capabil sa faca uitate victoriile lui Lucian Bute, dupa cum scrie „La Presse”. A fost adus la Interbox in luna octombrie, iar de atunci Larouche nu scapa niciun prilej sa-i enumere calitatile: ”Forta, fizic atletic, alonja si bun joc de picioare in ring”.

„Lucian este traumatizat”

De-a dreptul socante, vorbele lui Stephane Larouche nu fac decat sa confirme ruptura de pugilistul roman. „Lucian si-a acordat singur nota 5 sau 6 din 10 pentru evolutia de sambata seara. Eu cred ca si-a dat mai mult decat merita. Mi se pare ca este traumatizat atunci cand trebuie sa boxeze intr-o gala importanta. Acest lucru il impiedica sa dea drumul la brate, sa loveasca. Ingheata pur si simplu, si deja s-au facut trei lupte de cand e foarte ezitant. Un boxer care gandeste prea mult nu mai e un boxer bun! Mai multi pugilisti l-ar fi batut fara probleme pe acel Lucian care s-a prezentat in fata lui Pascal. Nu era capabil sa loveasca inainte sa fie lovit. M-a trimis cu gandul la un politist care are un accident si omoara pe cineva in timpul serviciului. Pare ca nu va mai fi niciodata la fel ca inainte. La momentul actual, Bute are nevoie de o pauza lunga; trebuie sa se gandeasca bine si sa inteleaga motivele acestui esec”.

Jean Pascal: ”Stephane, nu se face asa ceva!”

Socat de reactia lui Stephane Larouche, noul serif din Montreal, Jean Pascal, ii transmite antrenorului ca a depasit limitele: ”Nu se face asa ceva, Stephane a fost prea dur cu Lucian! Eu stiu ca o lupta se castiga in echipa si se pierde tot in echipa, asa e in orice sport. Cand am pierdut eu, niciodata nu mi-am vazut antrenorul sa ma faca in halul asta. Cred ca relatiile dintre el si Lucian Bute nu mai sunt aceleasi din anii trecuti”.

Dezvaluirea lui Doroftei

La inceputul anilor 2000, si Leonard Doroftei l-a avut antrenor pe Stephane Larouche. La celebrul episod al ratarii cantarului de la meciul cu Miguel Callist (2003, la Bucuresti), fostul campion WBA a povestit cat de „pregatit” era antrenorul Larouche: „Eu faceam slabire, ma topeam de sete si de foame, iar el statea in holul hotelului cu nutritionista Melanie si beau bere. M-au lasat singur”.

Mesajul de incurajare primit de Lucian in timpul luptei: „Baiete, ai nevoie de un miracol!”

Pe toata lumea a surprins lipsa de reactie a lui Stephane Larouche in timp ce Jean Pascal ii cara pumni cu nemiluita lui Lucian. Dovada ca nici macar antrenorul sau nu mai credea in el sta mesajul pe care l-a primit Bute in timpul luptei cu Jean Pascal. „Baiete, ai nevoie de un miracol!”, i s-a adresat Larouche unui Bute si-asa naucit de loviturile incasate.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger