AcasăSPORTLarisa Iordache, senzaţia României, la senioare, la CE de Gimnastică: a câştigat...

Larisa Iordache, senzaţia României, la senioare, la CE de Gimnastică: a câştigat două medalii de aur şi una de argint

larisa-iordacheLarisa Iordache, senzaţia României la CE de Gimnastică: a câştigat două medalii de aur şi una de argint

Lotul feminin de gimnastică al României a amintit din nou de vremurile de odinioară, când câştiga medalii de aur pe bandă rulantă la marile competiţii internaţionale şi la Olimpiade.

De data aceasta, marele star al fetelor noastre a fost Larisa Iordache, care s-a ridicat într-adevăr la înălţimea aşteptărilor.

Ea a fost aproape de a egala astăzi performanța junioarei Ana Bărbosu la europeanul de la Mersin (4 medalii de aur). Larisa a câştigat două medalii de aur şi una de argint la Campionatul European de Gimnastică din Turcia.

Exerciţiul la bârnă, specialitatea Larisei

Larisa Iordache a luat aurul la bârnă și la sol și argintul la sărituri. Tot la finalele pe aparate, Silviana Sfiringu a urcat alături de Larisa Iordache pe a doua treaptă a podiumului la bârnă.

Titlul la sol a fost atribuit româncei abia după ce antrenorii români au contestat prima notă (13.050), care o plasa doar pe locul 2. După recalculare, Iordache a fost notată cu 13.450.

Echipa României se întoarce de la competiția din Turcia cu 8 medalii de aur, 5 de argint și una de bronz.

România, 14 medalii: 5 la senioare şi 9 la junioare, din care 8 de aur

România a încheiat, duminică, participarea în concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, din care opt sunt de aur.

Larisa Iordache, patru medalii, din care două de aur, după trei ani de pauză. Ana Bărbosu, şase medalii de aur la junioare, record în istoria participărilor României la CE.

author avatar
Andrei Ștefan
437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger