AcasăSPORTLarisa Iordache este vicecampioana mondiala

Larisa Iordache este vicecampioana mondiala

Larisa Iordache, marea speranta a Romaniei la Campionatul Mondial de gimnastica din China, a obtinut medalia de argint in finala de individual compus.

Larisa a avut evolutii perfecte la sarituri si la barna, dar a pierdut finala in fata americancei Simone Biles, care a fost mai constanta in exercitii.

Chiar si asa, performanta Larisei este remarcabila in conditiile in care delegatia noastra s-a prezentat la Campionatul Mondial cu o formula ultraimprovizata si fara antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang.

Mai mult, trebuie precizat ca este cel mai bun rezultat al Romaniei intr-un concurs de individual compus din 2007 incoace. In urma cu sapte ani, Steliana Nistor pierdea finala „mondiala” de la Stuttgart in fata americancei Shawn Johnson.

Romania s-a clasat pe locul al patrulea in finala pe echipe, ratand de putin medalia de bronz. Chiar si asa, echipa noastra si-a asigurat deja prezenta la Mondialul din 2015, de la Glasgow, si este cotata cu sanse reale pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Pentru Larisa Iordache urmeaza doua finale pe aparate in care avem mari sperante de medalii.

author avatar
Cristi Ionita
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger