AcasăSPORTLarisa Iordache, aur la bârnă la Cupa Mondială de la Cairo. Reușita...

Larisa Iordache, aur la bârnă la Cupa Mondială de la Cairo. Reușita demnă de laudă, obținută după un alt rezultat de top

Larisa Iordache, aur la bârnă la Cupa Mondială de la Cairo. Reușita demnă de laudă, obținută după un alt rezultat de top (sursa foto: Federația Română de Gimnastică/Facebook)

Larisa Iordache a reușit o performanță demnă de toată lauda, la Cupa Mondială de gimnastică de la Cairo, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Sportiva în vârstă de 24 de ani a triumfat, duminică, în finala de la bârnă, obținând aurul la competiția găzduită de capitala Egiptului. Din câte a anunțat Federația Română de Gimnastică, Larisa Iordache a fost notată cu 13.366. Românca a fost urmată pe podium de Diana Varinska, sportivă din Ucraina, și de Zeyna Ibrahim, din Egipt.

Și tot duminică s-a aflat că Andrei Muntean a încheiat pe locul 8 finala de la paralele, fiind notat cu 12.300.

Bronz la paralele

E de precizat faptul că nu este singurul rezultat notabil pe care l-a obținut bucureșteanca Larisa Iordache, la finele săptămânii recent încheiate, la Cupa Mondială Challenge de la Cairo. Până să concureze la bârnă – cel mai dificil aparat din gimnastica artistică, în opinia multora – gimnasta a câștigat medalia de bronz în finala de la paralele. Iordache a fost notată cu 13.166 în finala de la paralele, conform FRG.

Rezultatele Larisei la competiția din Egipt sunt cu atât mai de apreciat, cu cât, după cum fanii acestui sport își amintesc, în urmă cu mai bine de o lună de zile, sportiva – calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor începe în luna iulie – a ajuns la spital, cu probleme renale.

Iată că, din fericire, acel episod nefericit a fost depășit, iar gimnasta în vârstă de 24 de ani dovedește că e decisă să își completeze palmaresul cu noi medalii.

169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger