AcasăSPORTLarisa Iordache a ascuns faptul ca are calcaiul paradit!

Larisa Iordache a ascuns faptul ca are calcaiul paradit!

Larisa Iordache, perla coroanei echipei de gimnastica a Romaniei

Larisa Iordache, debutanta la Jocurile Olimpice, are sanse aproape nule sa intre in concurs din cauza unei afectiuni a calcaiului. Mariana Bitang spune ca sportiva a ascuns problemele sale medicale, visand sa participe la Olimpiada.

Larisa Iordache, perla coroanei echipei de gimnastica a Romaniei

Sportiva in varsta de numai 16 ani, diagnosticata cu „fasciita” – o afectiune a membranei care inveleste calcaiul – a fost examinata atat de staff-ul medical prezent in Satul Olimpic de la Londra, cat si de specialistii unei clinici nemtesti din capitala Angliei.

Situatia este incerta, Larisa putand concura doar in masura in care poate suporta durerile. Fosta gimnasta Monica Rosu a declarat ca a stat de vorba cu fetele aflate la Londra si ca dracul n-ar fi atat de negru: „Catalina Ponor mi-a spus ca situatia Larisei nu este atat de grava. O doare calcaiul, dar nu pe cat se spune. Nu se stie daca va putea concura, mai are cateva zile la dispozitie. Fetele sunt optimiste ca isi va reveni si macar le va ajuta la paralele. Mai dificil va fi in proba pe echipe. Daca nu va putea intra la celelalte aparate, cu siguranta va intra la paralele”, afirma Monica Rosu.

Participarea Larisei este foarte importanta, in conditiile in care ea trece drept cea mai completa gimnasta din actuala echipei, mare favorita in concursul de individual compus si piesa importanta in finala pe echipe. Este putin probabil ca bucuresteanca sa fie fortata, mai ales ca o evolutie a ei la 30% sau 50% din capacitate nu ar fi de mare ajutor. Mariana Bitang, coordonator al lotului national de gimnastica feminina, a afirmat, ieri dupa-amiaza, ca nu exista sperante prea mari: „Stam rau! Larisa, din dorinta de a concura la Jocurile Olimpice, a ascuns aceasta suferinta, care a aparut dupa ce ne-am antrenat aici, la Londra. Imi pare rau ca n-am stiut. Probabil, ea nu va concura la individual compus!”.

author avatar
Cristi Ionita
549 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger