AcasăSPORTLance Armstrong, obligat sa plateasca 10 milioane de dolari despagubiri!

Lance Armstrong, obligat sa plateasca 10 milioane de dolari despagubiri!

Americanul Lance Armstrong, suspendat pe viata din ciclism pentru dopaj si ramas fara toate cele sapte titluri de castigator in Turul Frantei, a fost condamnat de un tribunal din statul american Texas la plata a 10 milioane de dolari drept despagubiri catre unul dintre fostii sai sponsori.

Armstrong, un nume rusinos în istoria sportului

Armstrong (43 de ani) a primit din partea societatii SCA Promotions, intre 2001 si 2003, un bonus de 4,5 milioane de dolari pentru victoriile sale in „Marea Bucla”. In schimb, SCA a refuzat sa-i plateasca inca 5 milioane reprezentand prime promise pentru victoria din 2004. In 2006, fostul ciclist a castigat un proces si a obtinut din partea firmei americane 7,5 milioane dolari drept compensatie, dupa ce a declarat sub juramant ca nu s-a dopat niciodata. In 2013, insa, Armstrong a recunoscut in fata instantei ca s-a dopat, ceea ce a determinat SCA Promotions sa reclame daune in valoare totala de 12 milioane dolari. Conform Curtii de arbitraj din Texas, Lance Armstrong a recunoscut ca a mintit, dar „nu a exprimat niciun fel de regrete” pentru faptele sale.
Printr-o situatie oarecum similara a trecut si Adrian Mutu, insa internationalul roman a reusit sa „dribleze” plangerile formulate de clubul Chelsea impotriva sa. Londonezii au solicitat despagubiri de cateva milioane de euro dupa ce atacantul a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger