AcasăSPORTLamine Yamal i-a pensionat pe francezi!

Lamine Yamal i-a pensionat pe francezi!

Spania a dat de pământ cu Franța, în semifinale la Euro 2024, chiar dacă scorul final, 2-1, nu reflectă o diferență atât de mare de valoare. Totuși, pe teren, s-a văzut, iar după meci, derularea știrilor a venit să confirme cele întâmplate în iarbă.

Lamine Yamal, noua senzație a fotbalului, un puști de 16 ani, a spulberat de unul singur superechipa Franței, jumulind „cocoșul galic”. Golul său de generic merită derulat pe fiecare stadion din lume înainte partidelor din această vară, măcar pentru „răcorirea” spectatorilor.

Cum era și firesc, nu se putea ca partida Spania – Franța să treacă fără urmări. Astfel, Olivier Giroud, cel mai bun marcator din istoria „naționalei” Franței, a disputat ultimul meci în tricoul bleu. Introdus pe teren de selecționerul Didier Deschamps în minutul 79, în locul lui Ousmane Dembele, Giroud nu a mai putut face nimic pentru a schimba soarta meciului.

A fost ultimul său joc pentru Franța, dar cariera la nivel de club va continua, fostul golgeter al Milanului semnând cu Los Angeles FC.

„Giroud este dezamăgit, la fel ca toți ceilalți jucători. Olivier a fost cu noi de la începutul mandatului meu, era ultimul rămas. A fost la meciul cu Uruguay, de la Le Havre, din 2012. A avut și el perioade dificile, când nu era foarte eficient, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să devenim campioni mondiali. În timp a devenit cel mai bun marcator al nostru. Giroud este un exemplu de longevitate, seriozitate și profesionalism. A jucat puțin la acest Campionat European și ar fi fost bine dacă și-ar fi încheiat cariera la echipa națională cu o finală, duminică. Vreau să îl felicit și să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut!”, a declarat Didier Deschamps.

În 2018, Olivier Giroud devenea campion mondial cu Franța. De-a lungul carierei, el a punctat de 57 de ori pentru echipa națională, goluri reușite în 137 de partide. În topul marcatorilor, Giroud este urmat de Thierry Henry (51 de goluri în 137 de meciuri) și Kylian Mbappe (48 de goluri în 84 de meciuri).

author avatar
Mihail Ioan