AcasăSPORTLacrimi şi suspine în Argentina: Maradona, operat pe creier! A ieşit din...

Lacrimi şi suspine în Argentina: Maradona, operat pe creier! A ieşit din sală, iar medicii au făcut marele anunţ (VIDEO)

MaradonaLacrimi şi suspine în Argentina: Maradona, operat pe creier! A ieşit din sală, iar medicii au făcut marele anunţ

Diego Maradona, în vârstă de 60 de ani, a fost operat pe creier. Fostul mare fotbalist argentinian a acuzat dureri de cap, iar medicii au descoperit că are un hematom subdural, ceea ce a necesitat o operaţie pe creier.

În primă fază, El Pibe D’Oro a fost diagnosticat cu anemie și deshidratare, iar doctorii au anunțat că pacientul lor se simte mai bine după prima zi. Mai mult, acesta ar fi cerut să fie lăsat să plece acasă. Însă analizele au relevat existența unui cheag pe creier care trebuie operat de urgență. Ceea ce s-a şi întâmplat, în noaptea de marţi spre miercuri.

Diego Maradona a fost operat cu succes pe creier, a anunțat medicul Leopoldo Luque, care s-a ocupat de cazul fostului selecţioner al „pumelor”. „Hematomul subdural a fost evacuat cu succes. Diego a fost foarte bine în timpul intervenției chirurgicale. Este treaz, iar totul este bine„, a spus doctorul.

Fanii l-au încurajat din faţa spitalului

Înaintea operației, mai mulți admiratori ai lui Maradona s-au strâns în fața spitalului din Olivos, Buenos Aires, acolo unde a avut loc intervenția chirurgicală. Aceștia și-au manifestat susținerea față de Maradona, arătând steaguri, tricouri sau tatuaje cu fostul mare fotbalist.

Maradona este un pacient-problemă

Leopoldo Luque, medicul lui Maradona, a spus că „nu e ușor cu Maradona, nu acceptă cu ușurință ajutorul, va sta în spital cel puțin trei zile pentru a se hidrata și pentru a fi din nou bine„.

Cine este Diego Maradona?

Argentinianul de 60 de ani este considerat de mulţi cel mai mare fotbalist al lumii. El a reuşit să conducă Argentina spre titlul mondial, în 1986, cu celebrul gol marcat cu „mâna lui Dumnezeu„, împotriva Angliei. Atunci Maradona a păcălit arbitrii și peste cei 80 de mii de spectatori de pe Estadio Azteca cu o reluare cu capul la centrarea lui Valdano, dar de fapt mingea a fost trimisă în poartă cu mâna. Doar englezii au protestat, în frunte cu portarul Peter Shilton.

author avatar
Andrei Ștefan