La un pas de fericire

Steliştii s-au chinuit cu o nou-promovată

Duminica, spre crucea noptii, pe Arena Nationala, Steaua a intalnit echipa comunei in care se nasc cei mai multi gemeni din tara, Chiajna.

Steliştii s-au chinuit cu o nou-promovată

Cu o trupa subtirica, fata de cluburile din prima Liga, care-s burdusite de vedete de pe plaiurile noastre si stranieri adusi de peste mari si tari, Concordia primarului Mircea Minea i-a cam hartuit pe baietii lui Stan, deschizand balul cu un gol de toata lauda, care s-a pastrat ca avantaj destula vreme pe tabela stadionului. A fost nevoie de sutul de zile mari al lui Dodel Tanase ca sa mai linisteasca o tara sufletul zbuciumat al lui Becali si ingrijorarea staff-ului sau. Si poate ca daca mai apoi mingea catapultata de un ilfovean sub bara spectatorului Tatarusanu ar fi cazut putintel mai inlauntrul portii, asistam la un deranj mare la portile regelui din Pipera. Dar cum hotomana a cazut pe linia de var (unii sustin ca ea depasise cu toata circumferinta marcajul!), arbitrul nu a acordat golul, gol despre care este greu sa-ti dai cu presupusul. Doar o poza din satelit ori de la niscai paparazzi ne-ar putea lamuri cu adevarat chestiunea… Partea frumoasa a meciului a fost mai ales in repriza secunda, cand elevii lui Dinita au asaltat de multe ori poarta bucurestenilor, jucand fara trac si cu un curaj de-a dreptul uimitor. Le mergeau pasele ca unse, iar cursele pe extreme bagau frica in fundasii cam obositi ai Stelei. Si, fie vorba intre noi, daca Rusescu nu avea inspiratia sa insiste la o minge, s-o preia si apoi sa traga la poarta gradinarilor din Chiajna, inscriind in pofida plonjonului portarului, nu se stie daca oaspetii nu ar fi plecat acasa fericiti, iar elevii lui Stan plouati. Dar golul cu pricina, chiar daca le-a zdrobit speranta obtinerii macar a unui scor egal, nu le-a taiat ilfovenilor elanul; ei au alergat in continuare, cautand sa mai scuture macar o data plasa lui Tatarusanu. Nu au reusit, dar au lasat o impresie mai mult decat buna, convingandu-ne ca la Concordia se munceste serios. Cat despre Steaua, ar fi putine de spus daca analizam jocul prestat de fotbalistii sai. „Ii lipseste ceva Stelei”, mi-a spus un prieten. „Oare ce?”, insista el. „Nu stii ce? Unsprezece  jucatori”, i-am raspuns. Cu o seara inainte, sub dealul Feleacului, „cainii rosii” le-au taiat ratia de speranta celor de la CFR. Este drept ca baietii din Napoca au jucat mai bine, dar cum fotbalul se joaca pe goluri…

Dinamovistul Danciulescu infunda cu darzenie plasele adversarilor, tanjind sa-l detroneze pe Dudu Georgescu. Sa-l ajute Sfantul!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger