AcasăSPORTLa Rio se inoata cu gura inchisa si capul deasupra apei

La Rio se inoata cu gura inchisa si capul deasupra apei

Tot felul de avertizari pentru sportivii care vor concura la Olimpiada din Brazilia, dar parca ultima le intrece pe toate. Cotidianul britanic „The Independent” scrie ca absolut toti cei care vin la Rio au fost sfatuiti de catre medici sa tina gura inchisa daca iau contact cu apa. Avertismentul este clar: plajele sunt contaminate cu fecale umane, gunoi menajer si diverse organisme moarte. Daniel Becker, medic pediatru, ii avertizeaza pe inotatorii de la J.O.: „Sportivii vor inota, literalmente, in rahat uman si risca sa se imbolnaveasca de la toate aceste microorganisme. Este trist, dar, de asemenea, ingrijorator”.

Culmea, cativa sportivi sunt linistiti, asa cum e cazul olandezei Afrodite Zegers (24 de ani), membra a echipei de navigatie: „Nu e chiar atat de grav, trebuie doar sa tinem gura inchisa, ce mare lucru!”.

Programate sa inceapa saptamana aceasta, pe 5 august, Jocurile Olimpice se vor desfasura intr-o perioada extrem de tensionata a Braziliei, tara in care rata de criminalitate este foarte ridicata, iar grevele si protestele muncitorilorm sunt la ordinea zilei. Nu in ultimul rand, Brazilia este si epicentrul virsului Zika, poate cel mai mare pericol pentru securitatea J.O.

Si fratii Bryan refuza sa vina in Brazilia!

Tenismanii americani Bob si Mike Bryan, campioni olimpici in proba de dublu, au declarat forfait pentru Jocurile Olimpice. „Dupa ore si ore de gandire, Mike si cu mine am decis sa nu mergem la Rio. Ne-ar fi placut sa disputam inca o data J.O., insa ca oameni casatoriti si tati, sanatatea celor dragi este prioritatea noastra”, a scris Bob pe pagina sa de Facebook.
Canadianul Milos Raonic, romanca Simona Halep, precum si cehii Tomas Berdych si Karolina Pliskova au renuntat sa mearga la Rio de teama virusului Zika, transmis printr-o intepatura de tantar care poate cauza febra, dureri articulare si, in unele cazuri rare, probleme neurologice.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger