AcasăSPORTLa Pechea se lanseaza papusa Bute

La Pechea se lanseaza papusa Bute

Bute este iubit de toti locuitorii comunei natale

Mandri nevoie mare de parcursul pugilistului Lucian Bute, nascut si crescut in Pechea, locuitorii micutei comune si-au propus sa-l transforme pe acesta in figura centrala a unui Muzeu al Povestilor.

Bute este iubit de toti locuitorii comunei natale

Artistii Stefania Crisan si Viorel Baciu spera sa puna mana de la mana si sa deschida, in toamna, Muzeul Povestilor la Pechea. Acesta va cuprinde figurine realizate de Stefania cu ajutorul caricaturistului Viorel.

Lucian a obtinut 30 de victorii in cariera de boxer profesionist

Cei doi cauta sa realizeze chiar o copie in marime naturala a lui Lucian Bute, cel mai celebru individ plecat din micuta comuna, care sa devina figura centrala a muzeului. Papusa Bute ar trebui sa fie realizata dupa modelul celebrelor muzee ale figurilor de ceara care fac senzatie in intreaga lume. Stefania Crisan a mai realizat de curand un mulaj in care mai multi locuitori din Pechea, in frunte cu parintii pugilistului, ii transmit acestuia mesaje de incurajare, iar artista a promis ca va realiza si o scena in care lucian si froch sa stea fata in fata. Proiectul celor doi artisti de a lansa Muzeul Povestilor a intampinat oarecare dificultati in ultimele luni, caricaturistul avand de onorat mai multe angajamente in campania electorala. Altfel, Cameron Dunkin, promotorul pugilistului american Kelly Pavlik, a confirmat negocierile purtate cu Jean Bedard pentru un meci intre fostul campion mondial de la categoria mijlocie si romanul Lucian Bute. Dunkin a precizat ca numele viitorului adversar al elevului sau ar putea fi anuntat chiar pana la sfarsitul acestei saptamani si ca Pavlik oscileaza intre Bute si canadianul Adonis „Superman” Stevenson. Desi IBF i-a recomandat un meci cu boxerul de origine haitiana, „Fantoma” ar inclina mai mult spre un meci cu Lucian, considerand ca o eventuala victorie impotriva fostului campion mondial in versiunea IBF i-ar creste mult mai mult cota decat un succes impotriva lui Stevenson.

author avatar
Cristi Ionita
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger