AcasăSPORTLa pauza amicalului Romania - Uruguay, federalii au inrosit telefoanele cu BGS:...

La pauza amicalului Romania – Uruguay, federalii au inrosit telefoanele cu BGS: „Daca protestele continua, evacuati zona!”

BGS-ul a incercat sa linisteasca protestatarii

Victor Piturca a pornit cu dreptul in 2012, reusind sa remizeze, 1-1, cu o reprezentativa de fotbal care a ocupat locul trei la ultimul Mondial, este pe patru in clasamentul FIFA si detine titlul de campioana en-titre a Americii de Sud. Amicalul de lux cu Uruguay a fost bruiat, insa, de incidente in tribune.

BGS-ul a incercat sa linisteasca protestatarii

Partida de miercuri cu Uruguay, de pe „National Arena”, a inceput lamentabil pentru ai nostri, eurogolul atacantului de la Napoli, Edinson Cavani, ridicandu-l pe Victor Piturca de pe banca inca din minutul 3. Concomitent, de la peluza Sud a stadionului s-a dat tonul injuriilor la adresa sefilor fotbalului romanesc: Mircea Sandu si Mitica Dragomir.

Paza stadionului nu permite afisarea bannerului

Agitand si mai mult lucrurile, BGS-ul a masat imediat cateva contingente in zona pentru a-i speria pe suporterii protestatari. In vreme ce la loje, mai marii FRF erau vizibil tracasati de situatie, Victor Piturca iti pastra calmul, concentrandu-se pe gestionarea situatiei din teren.

Ultras, dupa interventia BGS

De altfel, antrenorul a realizat cateva schimbari inspirate, care aveau sa intoarca soarta confruntarii. Tatarusanu, Papp, Chiriches, Latovlevici, Neagu, Pintilii, M.Niculae, Tanase, Gaman si Bourceanu au fost jucatorii care au reprezentat Liga 1 in amicalul cu Uruguay, demonstrand ca pot fi utili la un nivel inalt, dar si ca Liga lui Mitica n-a „murit”. In timp ce antrenorul Romaniei cauta solutii pentru refacerea handicapului de pe tabela, la pauza, federalii se agitau de la tribuna VIP sa scape de cei care produceau probleme in tribune.

Arbitrul Kassai si jucatorii Forlan, Abreu, Torje si Fucile au fost multumiti de scorul final

Telefoanele au fost inrosite, BSG, firma care se ocupa cu securitatea stadionului, primind un mesaj clar: „Daca protestele continua, evacuati zona!”. Golul lui Bogdan Stancu (’50) parea ca v-a potoli nemultumirea publicului vizavi de conducerea fotbalului romanesc, insa in momentul in care s-a expus un banner pe care scria „FRF = RMGC” (aluzie la gafa comisa de Federatie, privitoare la semnarea unui contract fantoma cu Rosia Montana Gold Corporation), BGS-ul a intrat in forta in multime, utilizand spray-uri cu gaze lacrimogene, iar fortele de ordine au trecut la evacuarea turbulentilor.

Altfel, dintre adversarele noastre in campania de calificare la C.M din 2014, Olanda a aratat ca este de departe cea mai puternica. Intr-un amical de lux, cu Anglia, disputat la Londra, „portocala mecanica” a invins cu 3-2, cu un Robben in zi de gratie. Turcia a clacat, pe teren propriu, cu Slovacia (scor 1-2), Estonia a castigat cu El Salvador, scor cu 2-0, iar Ungaria a remizat, acasa, cu Bulgaria (scor 1-1). Andorra n-a jucat, asta probabil pentru ca fotbalistii micutului stat european nu au putut sa se invoiasca de la serviciu.

Americanii au dat lovitura la Genova

Italianul Borini, in timpul meciului cu SUA de la Genova

Cea mai mare surpriza in amicalele inter-tari disputate miercuri a furnizat-o selectionata Statelor Unite, care a incina Italia la ea acasa. Elevii lui Prandelli au cedat la Genova, scor 0-1, in fata SUA, gazdele tinand pe banca fotbalisti precum Chiellini, Montolivo, Pazzini sau De Rossi. Alte rezultate care au scos peri albi pariorilor au fost: Luxemburg – Macedonia 2-1, Danemarca – Rusia 0-2, Polonia – Portugalia 0-0, Cipru – Serbia 0-0 si Azerbaidjan – Palestina 0-2. La fel de suprinzatoare a parut si victoria Frantei in Germania (scor 2-1), dar nemtii au acuzat absenta a sase oameni de baza: Schweinsteiger, Goetze, Podolski, Mertesacke si Lahm fiind accidentati.

author avatar
Sebastian Stan
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger