AcasăSPORTLa Iasi se construieste o echipa "galactica"

La Iasi se construieste o echipa „galactica”

Inaintea sezonului Amariei&co au fost vizitate de Andreea Marin

In 2004, palmaresul gruparii de handbal feminin din Copou a fost preluat de fostul jucator si antrenor de profil, Florin Zamfir, sub titulatura Terom Z Iasi.

Inaintea sezonului Amariei&co au fost vizitate de Andreea Marin

In urma cu 27 de ani, Terom Iasi castiga Cupa Romaniei la handbal feminin, fiind ultima data cand o echipa din oras obtinea un rezultat de marca intr-o disciplina sportiva. In 2004, palmaresul si numele Terom-ului a fost preluat de Florin Zamfir, fost jucator si antrenor, devenit un important om de afaceri local. Din acest an, sub titulatura Terom Z Iasi, gruparea a fost inscrisa in a doua divizie de handbal, cu obiectiv promovarea pe prima scena.

Patronul Florin Zamfir, alaturi de Amariei si "Zana" Marin

In acest moment, Teroim Z se afla pe locul al doilea in Seria 1, la doua lungimi distanta de liderul Rapid Bucuresti. Patronul iesencelor vizeaza nu doar promovarea, ci si participarea in Liga Campionilor. “Am realizat un proiect pentru crearea unul centru sportiv. Vom construi o sala de sport de 8.000 de locuri, unde vrem sa jucam in Liga Campionilor si care va purta numele «Arena Z», afirma Florin Zamfir, cel care vrea sa finalizeze constructia pe bani europeni, costurile fiind estimate la circa 70 milioane euro.

Florin Zamfir a vrut sa-i vanda echipa lui Gigi Becali

Florin Zamfir, finantatorul echipei din Iasi

Dupa ce a preluat palmaresul echipei, in 2004, Florin Zamfir a cautat ajutor la autoritatile locale. Primaria nu a vrut sa auda de handbal, iar afaceristul a incercat sa gaseasca un investitor „extern”. Cum in acea vreme, Gigi Becali achizitiona Avicola Iasi, Zamfir i-a propus latidundiarului sa cumpere si Terom Iasi. Finantatorul Stelei a refuzat oferta, iar Florin Zamfir a asteptat 7 ani pentru a repune in drepturi numele Terom.

Cine urmeaza dupa Amariei si Varzaru?

Zamfir sustsine ca banii nu sunt o problema la Terom Z Iasi. In vara, Carmen Amariei a semnat cu echipa antrenata de Victorina Bora, iar din iunie va veni si capitanul echipei nationale de handbal feminin, Cristina Varzaru, momentan la Viborg. Cele doua jucatoare sunt garantia pentru celelalte semnaturi care vor urma, fiind vizate in principal jucatoarele care vor fi disponibilizate de la Oltchim.

author avatar
Sebastian Stan
1.331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger