AcasăSPORTLa Bucuresti incepe Campionatul European pentru juniori sub 19 ani

La Bucuresti incepe Campionatul European pentru juniori sub 19 ani

De miercuri, 20 iulie, si pana pe 1 august, la Bucuresti se vor infrunta cele mai bune opt selectionate din Europa pentru a se desemna campioana continentala la juniori sub 19 ani.

Nationala Romaniei, gazda competitiei, a fost repartizata in Grupa A, alaturi de Cehia, Grecia si Irlanda. Formatia noastra, antrenata de Lucian Burchel va debuta maine, impotriva Cehiei, intr-un meci transmis in direct de Sport.ro, de la ora 21.00. Partida va avea loc pe Stadionul Concordia, din Chiajna.

Tot maine sunt programate si celelalte trei meciuri din prima etapa a grupelor. In paralel cu Romania – Cehia, la Buftea, pe stadionul cu acelasi nume, se va disputa celalalt joc din Grupa A, Grecia – Irlanda. De la ora 19.00 sunt programate partidele Turcia – Serbia, pe Stadionul Berceni, si Spania – Belgia, pe stadionul de la Mogosoaia.

Celelalte meciuri din grupe se vor juca pe 23 si 26 iulie. Primele doua clasate din fiecare grupa merg in faza semifinalelor, pe 29 iulie, urmand ca pe 1 august, pe Stadionul Concordia, sa se joace marea finala.

Nationala Romaniei are trei stranieri in lot, Branescu, de la Juventus Torino, Remes, de la Honved Budapesta, si Walleth, de la Ingolstadt, in timp ce cehii mizeaza pe Tomas Kalas, de la Chelsea, si Matei Vidra, de la Udinese.

Nationala Spaniei, favorita competitiei, mizeaza pe doi jucatori de la Barcelona, Sergi Gomez si Gerard Deulofeu, trei jucatori de la Real Madrid, Daniel Carvajal, Alvaro Morata si Alex Fernandez, si unul de la Arsenal, Ignasi Miguel.

La Bucuresti mai vin belgienii Marmick Vermijl, de la Manchester United, si Paul Jose Mpoku, de la Tottenham Hotspur, sarbul Matija Nastasic, de la Fiorentina, turcii Yilmaz Aksoy si Oguzhan Ozyakup, ambii de la Arsenal, Omer Toprak, de la Bayer Leverkusen, Nurettin Kayaoglu si Ufuk Ozbek, ambii de la Schalke 04, Engin Bekdemir, de la FC Porto, Yasin Kalfa, de la Tottenham, si Ali Tolgay Arslan, de la Borussia Dortmund, grecii Kostas Fortounis, de la Kaiserslautern, si Apostolos Vellios, de la Everton, si irlandezii Sean McDermott, de la Arsenal, Derrick Williams si Samir Carruthers, de la Aston Villa, si Eoin Werren, de la West Ham United.

Disputata anul trecut in Franta, competitia a fost castigata chiar de echipa gazda, care s-a impus, cu 2-1, in finala cu Spania, dar francezii au ratat calificarea la turneul final din acest an. Dintre jucatorii prezenti la turneul final de anul trecut ii remarcam pe Luc Castaignos, achizitionat intre timp de Internazionale Milano, Nathan Delfouneso, Gael Kakuta, Fabio Borini, Dumitru Cardoso, Mattia Destro, Martin Montoya, Thiago Alcantara, Oriol Romeu, Daniel Pacheco, Sergio Canales sau Iker Muniain.

author avatar
Cristi Ionita
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger