AcasăSPORTLa 40 de ani, Luminita Hutupan face senzatie in Liga Campionilor ...

La 40 de ani, Luminita Hutupan face senzatie in Liga Campionilor

SPECTACOL. Luminita Hutupan a reusit sa readuca increderea la Oltchim

Retrasa din handbal pe data de 17 mai 2009, dupa un meci de campionat cu Otelul Galati, Luminita Hutupan Dinu a revenit in poarta valcencelor intr-un meci de Liga Campionilor. Cu ea intre buturi, Oltchim s-a impus la Ljubljana intr-o maniera en-fanfare.

SPECTACOL. Luminita Hutupan a reusit sa readuca increderea la Oltchim

Cine nu are batrani sa-si cumpere, spune un vechi proverb romanesc. Oltchim Rm.Valcea si-a inceput ascensiunea catre obiectivul propus in vara – disputarea finalei Ligii Campionilor – si cu ajutorul veteranei Luminita Hutupan Dinu, cea care renuntase la activitatea sportiva in primavara lui 2009. Echipa antrenata de Radu Voina a izbutit, sambata seara, o victorie de senzatie in deplasare, cu Krim Ljubljana (scor 31-25), in primul meci din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor, „Bambina” facand senzatie chiar in sala unde a evoluat, timp de sase ani, sub culorile gruparii slovene. La varsta de 40 de ani, Luminita a ferecat poarta Oltchimului, parand aruncarile adversarelor cu mainile, picioarele, fata, cu pieptul, chiar si cu burta. Hutupan a fost inlocuita doar la cateva lovituri de la 7 metri, de rezervele sale de lux, Talida Tolnai sau Sanela Knezovic.

Slovenii i-au scandat numele

LUPTA. Vedeta slovencelor, Gorica Acimovic, n-a putut evita infrangerea celor de la Krim

Reintoarcerea la Ljubljana a fost de bun augur pentru Luminita Hutupan, care si-a reamintit si porecla pe care o avea pe cand evolua la Krim. „Bambina” si-a facut datoria si a fost apaludata de cei care in urma cu cativa ani o purtau catre cele sase titluri de campioana sau cele doua trofee ale Ligii Campionilor. ”Am avut emotii. Timp de 6 ani am avut a doua casa la Ljubljana. Mi-a revazut prietenii. Am inceput sa ma reintegrez in echipa”, a declarat veterana din poarta Oltchimului. Exceptand-o pe Hutupan, cea mai buna jucatoare de pe teren a fost turcoaica Ozel Yeliz, autoare a 8 goluri pentru valcence, dar si a sase pase decisive.

Vrea sa castige un trofeu inainte de a renunta definitiv

Bradeanu si Jovanovic au blocat-o excelent pe Seric

Antrenorul Radu Voina spune echipa trebuie sa ramana concentrata. „Am inceput cu dreptul si e foarte bine. E primul meci castigat de Oltchim la  Ljubljana, ne bucuram cu totii, dar trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant”, a spus tehnicianul valcencelor. Presedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru afirma ca Hutupan este „un catalizator pentru echipa”, si ca moldoveanca „isi doreste sa castige un trofeu cu Oltchim inainte de a renunta definitiv la handbal”.

Duminica vine Metz

Dupa victoria istorica de la Ljubljana – prima dupa sapte intalniri cu gruparea slovena – fetele antrenate de Radu Voina au luat deja o optiune importanta pentru calificarea in semifinale. In cealalta partida din grupa, Buducnost a castigat in deplasare la Metz, scor 29-27, specialistii sustinand ca formatia din Muntenegru si Oltchim sunt principale favorite. In cealalta grupa a Ligii Campionilor s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Itxako – Gyor 26-28 si Midtjylland – Larvik 22-26. Duminca, Oltchim va juca pe teren propriu cu Metz

author avatar
Sebastian Stan
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger