AcasăSPORTLa 31 de ani, Marica anunta ca se retrage. Motivul din spatele...

La 31 de ani, Marica anunta ca se retrage. Motivul din spatele deciziei de a pune punct carierei de fotbalist

Ciprian Marica se declara decis sa puna ghetele in cui. In masajul prin care anunta ca isi incheie cariera de fotbalist, jucatorul pune hotararea pe seama starii sale fizice, care nu ii mai permite sa fie in forma maxima, pe teren.

Desi nu sunt putini jucatorii care evolueaza la echipe de top si cu mult dupa 31 de ani, atacantul care a implinit aceasta varsta la inceputul acestei luni, pare cat se poate de hotarat sa spuna „stop!” carierei de fotbalist. Isi explica decizia printr-o ampla postare pe Facebook, un mesaj care se vrea cat se poate de sincer si de deschis, adresat suporterilor Nationalei si ai „sportului rege in general, colegilor de breasla, inclusiv adversarilor, dar si jurnalistilor care i-au apreciat evolutiile si l-au criticat cand a gresit.

„Am fost mereu deschis fata de voi, dar nu mi-e usor sa anunt asta: starea mea fizica nu imi mai permite sa fac lucrurile la acelasi nivel asa cum meritati voi. Asa ca pun punct aici carierei mele de fotbalist. Voi ramane cel mai mare fan al Romaniei, al echipelor la care am jucat, voi fi mereu unul dintre voi. Vreau sa le multumesc pentru tot antrenorilor, coechipierilor, managerilor care au contribuit la formarea mea ca sportiv”, isi anunta Marica „prietenii”, pe reteaua de socializare.

Atacantul dezvaluie faptul ca in perioada urmatoare e decis sa se dedice trup si suflet atat familiei, cat si proiectelor desfasurate de Fundatia umanitara care ii poarta numele. „Am fost prea mult timp departe de cei dragi. Am de recuperat. Ai mei m-au asteptat cuminti si rabdatori sa ma intorc acasa. Pana aici, voi m-ati ajutat sa inving singuratatea, instrainarea!Ati fost cea de-a doua mea casa, a doua mea familie. Si ai mei au inteles asta !”, adauga sportivul bucurestean despre care presa mondena a dezvaluit ca urmeaza sa devina tatic, peste doar cateva luni.

Marica – fost jucator al gruparii din Ghencea (Steaua fiind, de altfel, si ultima echipa la care a evoluta, pana cum cateva luni), al lui Dinamo, dar si al unor echipe din strainatate, fie din Germania, fie din Ucraina sau Turcia, a avut 71 de meciuri in echipamentul Nationalei, in perioada 2003-2014, si, din cate titreaza Wikipedia, a fost autorul a 25 de goluri pentru formatia Romaniei.

sursa foto: Facebook/Ciprian Marica

author avatar
Cristina Stefan
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger