AcasăSPORTL-a facut pe Mircea Lucescu din 1000 de gume de mestecat!

L-a facut pe Mircea Lucescu din 1000 de gume de mestecat!

"Il Luce" din guma de mestecat

In cinstea performantelor obtinute de Mircea Lucescu cu echipa Sahtior Donetk, un artist din Ucraina l-a portretizat pe cel mai valoros antrenor roman intr-un mod cat se poate de neconventional.

Mircea Lucescu

„Fac opere mai rar intalnite”, sustine Anna Sofia Matveeva, unul dintre cei mai apreciati artisti ai momentului in Ucraina.

"Il Luce" din guma de mestecat

Miercuri seara, cu cateva ore inainte de partida Sahtior – Borussia Dortmund, locuitorii Donetkului (si nu numai ei!) au putut admira ultima expozitie a Annei: tablouri infatisandu-l pe Mircea Lucescu.

Lucescu si jucatorii sai, infatisati ca niste sclavi

Materia prima folosita a fost banala guma, aproape 1000 de bucati mestectate si apoi lipite/aranjate pentru a-l „desena” pe tehnicianul „minerilor”.

Inainte a fost Steve Jobs

Mircea Lucescu este cea de-a treia creatie in guma de mestecat a Annei Sofia Matveeva. Precedentele doua sunt portretele lui Steve Jobs (co-fondatorul companiei Apple, decedat anul trecut) si Elton John. In cazul ultimului, Anna afirma ca „este neterminat, inca mai lucrez la el”.

„Filozofia jocului”, o expozitie controversata

Nu este pentru prima data cand Mircea Lucescu este solicitat de artistii din Ucraina sa pozeze pentru ei. Tatiana Ponomarenko a prezentat la Paris, in 2010, o expozitie intitulata „Filozofia jocului”. Tablourile au fost inspirate din viata echipei Sahtior. Intr-unul dintre ele, antrenorul Mircea Lucescu si jucatorii sai sunt pictati drept sclavi legati unul de altul.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger