AcasăSPORTKlitschko vrea unificarea tuturor centurilor la categoria grea

Klitschko vrea unificarea tuturor centurilor la categoria grea

Klitschko vrea sa detina toate centurile cu diamante la categoria grea

Pugilistul ucrainean Vladimir Klitschko, campionul mondial IBF, WBA, WBO si IBO la categoria grea, s-a declarat „cel mai bun boxer din lume”, ieri, in cadrul conferintei de prezentare a urmatorului sau meci, programat pe 25 aprilie la New York.

Klitschko vrea sa detina toate centurile cu diamante la categoria grea

„Sunt cel mai bun din lume, cel putin in sportul meu”, a afirmat Klitschko, care isi va pune titlurile in joc in fata americanului Bryant Jennings, peste doua luni, in prestigioasa arena newyorkeza Madison Square Garden. „Sunt multe responsabilitati care apasa pe umerii mei. Trebuie sa fiu tot timpul performant, insa pot sa promit ca aceasta lupta va fi foarte interesanta. Jennings este un boxer de calitate, care merita aceasta sansa. Este unul dintre marile evenimente din viata sa, insa am toate aceste centuri dintr-un singur motiv: vreau sa le pastrez si sa-mi sporesc colectia”, a mai declarat campionul ucrainean, care are in palmares 63 de victorii, intre care 53 inainte de limita, si 3 infrangeri, ultima suferita in urma mai bine de un deceniu, in aprilie 2004.
Vladimir Klitschko a incheiat cu o promisiune: unificarea categoriei-regina a boxului profesionist si castigarea singurului titlu care ii lipseste din palmares, cel de campion mondial WBC, aflat mult timp in proprietatea fratelui sau mai mare, Vitali, dar care s-a retras intre timp pentru a se lansa in politica. Centura cu diamante a versiunii WBC este detinuta in prezent de americanul Deontay Wilder, care l-a detronat in luna ianuarie pe canadianul Bermane Stiverne.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger