AcasăSPORTKarim Benzema, condamnat la închisoare! Instanța l-a găsit vinovat

Karim Benzema, condamnat la închisoare! Instanța l-a găsit vinovat

karim benzemaKarim Benzema, condamnat la închisoare! Instanța l-a găsit vinovat

Karim Benzema, atacantul echipei de fotbal Real Madrid, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Jucătorul a fost găsit vinovat de complicitate la tentativa de șantajare a lui Mathieu Valbuena, fostul său coechipier de la naționala Franței.

Pe deasupra, va avea de achitat o amendă de 75.000 de euro, scrie L’Equipe.

Astfel, dosarul se închide după 6 ani! Karim Benzema s-a implicat personal, cu insistență, în încercarea de a-l convinge pe Valbuena de a se întâlni cu omul său de încredere”, a motivat o instantă din Versailles. Procurorul ceruse o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro, dar verdictul final a fost chiar mai dur, 12 luni.

A fost complice la tentativă de șantaj

Pe 6 octombrie 2015, în cantonamentul de la Clairefontaine, Karim Benzema l-a sfătuit pe Mathieu Valbuena să accepte să plătească 150.000 de euro.

Atât îi cereau cei care încercau să-l șantajeze pe atacantul lui Lyon (la acea vreme evolua la OL; acum e la Olympiakos) cu un filmuleț intim în care apăreau el și soția sa. Unul dintre suspecți era Karim Zenati, prieten din copilărie al jucătorului de la Real Madrid.

Karim Zenati a fost găsit vinovat la rândul său, alături de ceilalți 3 inculpați, Axel Angot, Mustapha Zouaoui și Younes Houass. Pe aceștia îi așteaptă pedepse de la 18 luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, transmite News.ro.

author avatar
Andreea Vlad
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger