AcasăSPORTJumătate de milion pentru mașina lui Ayrton Senna

Jumătate de milion pentru mașina lui Ayrton Senna

Mașina personală a legendei din Formula 1, Ayrton Senna a fost pusă la vânzare pentru prețul uimitor de 500.000 de lire sterline.

Este vorba despre o Honda NSX, model foarte rar, care i-a fost dăruită de către compania japoneză pilotului. Actualul proprietar al mașinii este Robert McFagan, care a povestit pe scurt istoria celebrului NSX roșu.

„Honda i-a oferit lui Senna NSX-ul roșu în cadrul parteneriatului comercial pe care îl avea cu ei și Senna a folosit și a fost fotografiat frecvent cu mașina în timpul șederilor sale în Portugalia.

Fiind un mare fan al lui Senna, am fost încântat când am reușit să pun mâna pe NSX, o mașină perfect realizată, cu un design elegant și puternic, care oferă o experiență incredibilă pe drum.

A fost o adevărată plăcere să dețin una dintre cele mai faimoase mașini ale unui adevărat erou sportiv, iar senzația de a conduce mașina lui Senna nu se diminuează niciodată“, a declarat el.

Ayrton Senna a fost unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie. Născut în Brazilia în 1960, Senna a debutat în Formula 1 în 1984 și a concurat pentru echipe ca Toleman, Lotus, și McLaren.

De-a lungul carierei sale, Senna a câștigat trei campionate mondiale, în 1988, 1990 și 1991, toate cu echipa McLaren. El era cunoscut pentru abilitățile sale de pilotaj excepționale și pentru devotamentul său intens față de motorsport.

Tragedia l-a lovit pe Senna în 1994, când, în timpul Marelui Premiu San Marino de pe Circuitul Imola din Italia, a suferit un accident fatal în timpul cursei.

Mașina sa a lovit un zid de protecție la mare viteză, iar Senna a fost rănit grav și a murit mai târziu în spital din cauza rănilor suferite. Moartea sa a fost o pierdere uriașă pentru lumea sportului și a fost marcată de numeroase omagii și tributuri din partea fanilor și a colegilor săi din Formula 1.

Astfel, cine va reuși să cumpere această mașină legendară, nu va pune mâna doar pe un autovehicul oarecare, ci pe un adevărat simbol al motorsportului mondial.

author avatar
Mihail Ioan
234 afisari

2 COMENTARII

  1. in poza se vede cu parca un mare campion,
    cu precizie milimetrica;
    pa vremea aia nu era semnu de ‘andicapat!
    (nu credem ca s-au dat vreodata premii pt. parcare)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger