AcasăSPORTJules Bianchi a vazut moartea cu ochii in Japonia

Jules Bianchi a vazut moartea cu ochii in Japonia

Accidentul lui Jules Bianchi i-a socat pe fanii Formulei 1

Pilotul francez Jules Bianchi ( 25 de ani), de la echipa Marussia, a fost transportat in stare de inconstienta la spital, dupa un accident suferit in timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, desfasurat ieri pe circuitul de la Suzuka.

Accidentul lui Jules Bianchi i-a socat pe fanii Formulei 1

Marele Premiu al Japoniei, desfasurat pe o pista umeda, a fost neutralizat cu Safety Car in turul 44 si apoi oprit definitiv, dupa ce monopostul pilotat de Bianchi a lovit o automacara. Cu un tur inainte, neamtul Adrian Sutil a iesit in decor in virajul 7 si a percutat bariera de protectie, compusa din mai multe randuri de pneuri. O automacara a ajuns la locul accidentului pentru a indeparta monopostul lui Sutil, pilotul german iesind nevatamat din masina. La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului in acelasi loc, iar masina sa a lovit automacaraua prezenta pe marginea pistei. Francezul a fost preluat de o ambulanta si transportat la spital in stare de inconstienta. Initial, pilotul trebuia transportat cu un elicopter, dar din cauza plafonului jos de nori si a vizibilitatii reduse s-a renuntat la aceasta solutie.
Philippe Bianchi, tatal pilotului de la Marussia, afirma ca starea de sanatate a fiului sau este critic: „Jules este intr-o stare grava. El este operat de urgenta pentru indepararea unui hematom de la cap si trebuie sa asteptam 24 de ore pentru a sti ceva in plus”.
„Conditiile au devenit dificile, pe masura ce ploaia se intetea, iar vizibilitatea scadea din ce in ce mai mult. Pe o semnalizare cu steaguri galbene, Jules a rasucit monopostul in acelasi loc. A fost mai mult sau mai putin acelasi accident cu al meu, numai rezultatele au fost diferite. Macaraua incerca sa indeparteze masina mea cand s-a intamplat accidentul lui Bianchi”, a povestit germanul Sutil.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger