AcasăSPORTJucatorii lui Low, niste „megacretini”!

Jucatorii lui Low, niste „megacretini”!

Jucatorii nemti i-au ironizat pe adversarii lor argentinieni

Mai multe publicatii germane i-au criticat pe componentii Nationalmannschaft pentru faptul ca i-au ironizat pe argentinieni, in timpul sarbatoririi castigarii celui de-al patrulea titlu mondial, care a avut loc, marti, la Berlin.

Jucatorii nemti i-au ironizat pe adversarii lor argentinieni

Mimand niste argentinieni garboviti de povara infrangerii suferite in finala, sase fotbalisti germani au cantat: „Asa merg «gauchos», «gauchos» merg asa”. Apoi, acestia se indreptau brusc si paseau mandri, cantand: „Asa merg germanii, germanii merg asa”.
In aplauzele fanilor, secventa a fost repetata de mai multe ori, intr-o tara in care exprimarea ostentativa a mandriei nationale ramane un subiect controversat. In fata catorva sute de mii de suporteri adunati langa Poarta Brandenburg si a milioane de telespectatori, scena a fost interpetata de Mario Götze, Miroslav Klose, Toni Kroos, André Schürrle, Shkodran Mustafi si Roman Weidenfeller. „Dansul gauchos a fost de prost gust. Subit, modestia germana s-a pierdut in triumf”, a scris cotidianul berlinez Tagesspiegel, care a continuat pe acelasi ton: „Bucuria nu le-a fost de ajuns. Jucatorii si-au oferit si o placere completa, facandu-i sa sufere un pic pe tristii invinsi. Nu au avut o intentie rea, este sigur, dar au demosntrat ca in fotbal nu exista numai cretini, exista si «megacretini»”. „Festivitatea de la Poarta Brandenburg s-a transformat intr-un gigantic autogol. Cu o urata bataie de joc, campionii mondiali germani au patat imaginea unei natiuni deschise si tolerante”, a criticat Frankfurter Allgemeine Zeitung.

author avatar
National
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger