AcasăSPORTJucator din Top 10 ATP la turneul de la Bucuresti

Jucator din Top 10 ATP la turneul de la Bucuresti

Presedintele turneului „Nastase-Tiriac Trophy”, Bogdan Enoiu, a declarat ca organizatorii negociaza cu un jucator din Top 10 ATP pentru a participa la competitia de la Bucuresti.
In acest moment, jucatorul cel mai bine clasat de pe lista de 21 de tenismani direct acceptati pe tabloul de simplu este argentinianul Juan Ignacio Chela, locul 23 ATP. „Si in acest an avem inscrisi jucatori foarte valorosi in frunte cu Juan Ignacio Chela. Argentinianul traieste o a doua tinerete, a ajuns pe locul 22 mondial. Al doilea cel mai bine clasat este Florian Mayer, care se afla intr-un moment bun al carierei, pe locul 23 (n.r. – 24 in clasamentul din aceasta saptamana). Favoritul meu in afara de jucatorii romani este Pablo Andujar, finalistul de anul trecut, un jucator extrem de spectaculos, care va umple arenele. Alaturi de el va fi Tommy Robredo, un jucator exceptional. Va fi bataie mare la acest turnreu. Hanescu si probabil Crivoi si Copil se vor bate direct de pe tablou. Si suntem in discutii cu un jucator de Top 10, inca nu le-am finalizat, speram cat mai curand sa le facem iubitorilor de tenis o surpriza cat mai placuta. Vom avea de asemena si un tablou de calificari extrem de puternic”, a declarat Enoiu.

Obiectiv: premii de 500.000 de euro

Organizatorul a mai spus ca intentioneaza ca turneul sa ajunga in viitorul apropiat la premii de 500.000 de euro: „Obiectivul nostru cu acest turneu este sa-l ridicam la rang ATP 500. Asteptam ca doamna Udrea sau domnul Isarescu sa ne puna la dispozitie o baza. Arenele BNR e o baza veche, din 1972 parca, are 40 de ani. Prima conditie e o arena cu minim 7500 de locuri. In ceea ce priveste premiile, zic eu ca putem sa strangem bursa pentru ATP 500. Trebuie sa vrea si ATP-ul, sa fie libera o licenta de ATP 500, ceea ce nu e usor pentru ca sunt multe orase care se bat pentru chestia asta. Dar asta este obiectivul nostru daca tot l-am tinut pe picioarele lui de 16 ani. Turneul nostru e ca o bijuterie pe o baba. Inca nu avem o bijuterie pe o femeie frumoasa care ar trebui sa fie tenisul masculin romanesc. Pentru ca tenisul feminin romanesc se prezinta bine”.

Incasarile din bilete, donate in scopuri umanitare

Banii proveniti din vanzarea biletelor la turneul BRD Nastase Tiriac Trophy vor fi donati, la fel ca anul trecut, in scopuri umanitare: „Ne asteptam sa avem tribunele pline sa putem dona ca anul trecut banii din incasari pentru cauze umanitare. Am dat anul trecut 30.000 de euro pentru fetita Casandra, infiata de Iosif Rotariu. Fetita are nevoie de mult mai multi bani pentru operatii succesive. La fiecare 3-4 ani trebuie sa i se schimbe protezele, e un caz deosebit. Iar restul de bani, 40.000 de euro, au fost dati pentru specializarea medicilor de la Spitalul Marie Curie. Vrem sa continuam procesul acesta”.

Yannick Noah vine la Bucuresti

Cu prilejul turneului de la Bucuresti vor fi organizate mai multe partide demonstrative, a mai anuntat Bogdan Enoiu: „La meciurile demonstrative ne-am gandit sa-l rechemam a zecea oara pe Mansour Bahrami, a doua oara pe Yannick Noah, Ilie Nastase si pe marocanul Younes El Aynaoui, un jucator foarte spectaculos. Vom mai avea inca un demonstrativ la women’s day, cu personaje din show-bizul romanesc, sper sa nu se accidenteze pe platourile de filmare pana atunci”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger