AcasăSPORTJucaria "Chelsea" l-a costat pe Abramovici 2 miliarde de lire sterline

Jucaria „Chelsea” l-a costat pe Abramovici 2 miliarde de lire sterline

Roman Abramovici se bucura pentru succesele realizate de Terry si Lampard

De la golul marcat de Jesper Gronkjaer, pe 11 mai 2003, impotriva lui FC Liverpool – episod care l-a facut pe Roman Abramovici sa cumpere Chelsea Londra – rusul a cheltuit o suma impresionanta pentru trei titluri, trei Cupe ale Angliei si doua Cupe ale Ligii.

Roman Abramovici se bucura pentru succesele realizate de Terry si Lampard

Dupa ce a cumparat FC Chelsea, in urma cu noua ani, visul lui Roman Abramovici a fost sa cucereasca Liga Campionilor. Pentru indeplinirea acestui deziderat, miliardarul rus a auncat cu bani in stanga si-n dreapta, angajand sapte antrenori de top si achizitionand sute de fotbalisti. Dupa opt sezoane in Premier League, bilantul financiar al oligarhului rus provoaca frisoane: Chelsea a cumparat jucatori si antrenori in valoare de 642.584.000 lire sterline si i-a platit cu nu mai putinde 1.813.175.000 lire sterline! Ultimele doua sezoane au fost dezastruoase din acest punct de vedere: in 2010-2011, Abramovici a cheltuit peste 300 de millioane de lire sterline cu proiectul Carlo Ancelotti (de care s-a ales praful), iar in stagiunea aflata in curs, a irosit 66 milioane de lire sterline doar pentru angajarea si ulterior concedierea lui Andre Villas Boas.

Potrivit „The Sun”, Manchester City este urmatorul club care a cheltuit enorm pentru construirea unei echipe redutabile. Seicul Mansour a investit in trei sezoane peste un miliard de lire sterline, iar City a castigat o Cupa a Angliei si o Supercupa.

author avatar
Sebastian Stan
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger