AcasăSPORTJojo Dan a boxat 10 reprize cu maxilarul rupt

Jojo Dan a boxat 10 reprize cu maxilarul rupt

Pugilistul roman a fost operat la Spitalul Universitar din Trabzon unde madibula rupta in repriza doua i-a fost prinsa in placute de metal.

Jo Jo Dan (cu fata) a resimtit din plin loviturile incasate

JoJo Dan a pierdut si cel de-al doilea meci in fata turcului Selcuk Aydin. Sambata seara, in fata a 7.000 de spectatori din orasul sau natal, turcul nu si-a putut permite sa rateze ocazia de a deveni challanger obligatoriu pentru detinatorul titlului mondial WBC al categoriei semimijlocie, americanul Floyd Mayweather. JoJo a luptat curajos, dar a facut niste greseli care l-au costat, in final, victoria. Cea mai mare dintre aceastea, paradoxal, nu a fost in cele doua momente de neatentie care l-au facut pe arbitrul de ring sa opreasca meciul si sa-l numere, ci darzenia cu care Ion Ionut s-a aruncat in lupta inca de la inceput, din dorinta de a-si supune adversarul la presiune. Din pacate, Selcuk s-a dovedit a fi ca piatra, ripostand dur la atacurile adversarului.

N-a scos niciun cuvant, desi durerea il seca

Boxerul roman a lovit mult in gol sau in garda turcului

O prima coliziune s-a consumat in repriza a doua. Dorind sa iasa dintr-un „bombardament”, turcul a trimis un croseu de stanga care l-a nimerit pe Ionut in partea dreapta a maxilarului. Socul s-a transmis in diagonala, iar pugilistul nostru s-a ales cu maxilarul fracturat. Din coltul ringului, staff-ul romanului n-a sesizat cele intamplate, iar Ionut – ajuns pe scaun, dupa gongul de final al reprizei – n-a scos niciun cuvant, desi durerea il seca la inima. Giurgiuveanul a continuat sa boxeze inca 10 reprize, stiind ca nu se poate decat sub scut sau pe scut!

Abia la spital s-a aflat de fractura

Selcuk si-a pastrat centura WBC Silver

Aceasta ambitie, alimentata cu adrenalina degajata in cazul unei astfel de confruntari, este posibil sa-l coste scump pe JoJo in cariera. Loviturile incasate au accentuat fractura, iar dupa meci, cand promotorul sau, Cristi Ganescu, l-a dus la spital, pentru a i se coase o arcada sparta, s-a descoperit ceea ce Ionut a ascuns timp de 10 reprize. O greseala grava facuta de coltul tehnic al romanului, care nu a sesizat la timp indisponibilitatea medicala, si nu a oprit meciul.

Operatia a durat trei ore, ramane internat in Turcia

JoJo, alaturi de Dan-Radu Zatreanu

Sambata noapte, JoJo Dan a fost internat la Spitalul Universitar din Trabzon. Ieri, la ora 13.00, romanul a fost operat, interventia chirurgicala durand circa trei ceasuri. Pugilistului nostru i s-au pus niste placute care sa-i sustina maxilarul fracturat, iar in urmatoarele zile, el va ramane internat in Turcia. Alaturi de Ion Ionut se afla fratele acestuia, Bogdan, precum si iubita sportivului si Cristi Ganescu, promotorul sau. Cel mai probabil, pe la mijlocul acestei saptamani, dupa ce medicii turci se vor asigura ca restabilirea dupa interventia chirurgicala a fost realizata, JoJo va veni in Romania unde il asteapta alte sase luni de recuperare.

Lucian Bute: „Cel putin un an nu va mai putea urca in ring!”

Campionul Lucian Bute – prezent si el la Trabzon – a fost mult mai sceptic in legatura cu viitorul lui JoJo Dan. „Cred ca cel putin un an nu va mai putea urca in ring. Aceste fracturi de maxilar nu se refac atat de usor. Iar in boxul profesionist, maxilarul este supus unor socuri extrem de dure” , me-a declarat, in exclusivitate, „Mister KO”. Aceasta infrangere, chiar si la foarte mica diferenta (113-112, 113-112, 115-111, dupa cum au judecat cei trei arbitri), dublata de aceasta accidentare grava l-au indepartat pe JoJo Dan de drumul catre titlul de campion mondial. Unii spun ca esecul de la Trabzon ar reprezenta chiar sfarsitul carierei sale, dar, la 30 de ani si cu o ambitie nemasurata, Ion Ionut ne-a transmis ca Trabzon nu nu va ramane ultimul oras de pe harta carierei sale de boxer profesionist!

JoJo, a doua infrangere cu Selcuk

Pentru o bursa de 100.000 de dolari, JoJo Dan a incercat din nou marea cu degetul, dar Selcuk l-a pus la respect, ca si la Istanbul, in iunie anul trecut. Cu un stil rudimentar, turcul a lovit mult mai puternic, l-a trimis pe roman de doua ori la podea si a obtinut victoria prin decizie unanima, chiar daca doi dintre cei trei arbitri l-au vazut invingator la limita, 113-112, iar al treila l-a dat castigator cu 115-111. Jo Jo Dan a dat mai mult din brate, dar l-a pus rareori in dificultate pe Selcuk, despre roman spunandu-se ca “nu are forta de knock-out”. Singura repriza castigata clar de Jo Jo a fost a 12-a, cand Selcuk a fost penalizat cu un punct din cauza unor procedee interzise.

Turcul a sarit sa-l bata pe antrenorul lui Bute

Anticipand ca va fi o decizie relativ echilibrata, tabara lui JoJo Dan a izbucnit in urale la finalul disputei. In acel moment, Selcuk, sustinut de Fatih Tekke, fotbalistul lui Orduspor, a vazut rosu in fata ochilor si s-a repezit catre coltul romanului, fiind la un pas sa se incaiere cu Stephan Larouche, tehnicianul de la Interbox care se ocupa cu pregatirea pugilistilor romani. Tinut cu greu de membrii din staff-ul sau, Selcuk a batut in retragere cand a observat ca Jo Jo este sustinut de Lucian Bute, campionul mondial la supermijlocie in versiunea IBF.

Corespondenta speciala din Turcia de la Dan-Radu Zatreanu

author avatar
eNational
784 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger