AcasăSPORTJocurile Paralimpice Londra 2012 incep astazi

Jocurile Paralimpice Londra 2012 incep astazi

(foto: Agerpres)

Jocurile Paralimpice Londra 2012 incep miercuri, 29 august. Ceremonia de deschidere este programata la 22.30, ora Romaniei, cand va fi aprinsa flacara paralimpica pe stadionul din capitala Marii Britanii.

(foto: Agerpres)

La doar doua saptamani de la incheierea Olimpiadei de vara din acest an, Londra va gazdui o alta miscare sportiva. Este vorba de Jocurile Paralimpice Londra 2012, destinate sportivilor cu dizabilitati. Britanicii numara orele pana la ceremonia de deschidere a competitiei, pentru a marca oficial inceputul editiei cu numarul 14 a Jocurilor Paralimpice.

Sportivii, dar si peste 3.000 de voluntari vor participa la ceremonia de deschidere, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Nu vor lipsi momentul aprinderii flacarii paralimpice pe stadionul unde se vor desfasura probele, dar si cel al inaltarii steagului paralimpic, simbol al competitiei.

Din cei peste 4.200 de sportivi din 166 de tari (inclusiv Romania) care s-au inscris la Jocurile Paralimpice Londra 2012, peste 1.500 sunt femei, un adevarat record pentru aceasta competitie. Sportivii cu dizabilitati motorii, vizuale sau de alta natura se vor lupta pentru medaliile paralimpice in mai multe probe. Jocurile Paralimpice Londra 2012 se incheie duminica, 9 septembrie.

author avatar
Cristina Stefan
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger