AcasăSPORTJocurile Paralimpice 2020. Argint pentru ministrul Sportului. La ce probă a concurat...

Jocurile Paralimpice 2020. Argint pentru ministrul Sportului. La ce probă a concurat Eduard Novak

Eduard NovakJocurile Paralimpice 2020. Argint pentru ministrul Sportului. La ce probă a concurat Eduard Novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), vineri, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Aceasta a fost proba favorită a ministrului. Ciclistul Novak a fost învins în finala pentru medalia de aur de slovacul Jozef Metelka, în ciuda unui start mai bun. Metelka a fost mai bun şi în calificările de vineri, fiind înregistrat cu timpul de 4 min 22 sec 772/1000, nou record mondial, în timp ce Novak a sosit al doilea, în 4 min 31 sec 212/1000, relatează Agerpres.

Premierul Florin Cîţu l-a felicitat pe Eduard Novak pentru medalia câștigată la Tokyo. „Încă o medalie pentru România! Felicitări, Eduard Novak pentru argintul obținut la proba de urmărire individuală 4000 m, la Jocurile Paralimpice care se desfășoară în aceste zile, la Tokyo. Un ministru bun, un sportiv performant! Baftă în continuare!”, a spus Cîțu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Primul ministru în funcţie medaliat în istoria Jocurilor Paralimpice

Medelia de argint câștigată vineri de Eduard Novak este a patra din palmaresul său. Acesta mai are una de aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi un alt argint la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4)

În urmă cu o zi, ministrul Tineretului și Sportului a concurat în proba de contratimp 1.000 de metri, categoriile de dizabilitate C4-5, unde a ocupat locul 11. Novak a fost cronometrat cu timpul de un minut, şase secunde şi 918 miimi.

author avatar
Andreea Vlad
211 afisari

2 COMENTARII

  1. A uitat de fotbal gimnastica handbal si tenis cuprins de febra paraperformantei. Si asa se surpa sportul roman.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger