AcasăSPORTJocurile Olimpice de la Tokyo, incerte! Japonezii nu mai vor Olimpiadă

Jocurile Olimpice de la Tokyo, incerte! Japonezii nu mai vor Olimpiadă

TokyoJocurile Olimpice de la Tokyo, incerte! Japonezii nu mai vor Olimpiadă

„Olimpiada de la Tokyo va fi anulată”, susține cotidianul britanic The Times. Guvernul japonez a ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui anulate din cauza coronavirusului.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate inițial în vara anului trecut, amânate pentru 2021 ulterior, ar fi în pericol să nu se dispute.

„Vor fi anulate!”, dezvăluie un membru al Guvernului japonez pentru The Times, care susține că se caută acum o soluție pentru a anunța anularea, astfel încât capitala Japoniei să poată organiza o ediție viitoare a Olimpiadei de Vară, cel mai probabil în 2032.

„Nimeni nu vrea să iasă în față și să fie primul care spune că Jocurile nu se vor mai desfășura, dar există un consens că ar fi mult prea dificil”, a mai spus sursa citată de cotidianul britanic, adăugând: „Personal, nu cred că vor mai avea loc”.

Anunțul premierului japonez

Premierul Yoshihide Suga va menține public ideea că Japonia vrea să organizeze Olimpiada, pentru ca într-un sfârșit să accepte toți că anularea e inevitabilă. Strategie care ar păstra Tokyo în cursă pentru o altă ediție a Jocurilor.

Joi, preşedintele CIO, Thomas Bach, s-a declarat convins că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în această vară, el adăugând că nu există un Plan B.

author avatar
Andreea Vlad
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger