AcasăSPORTJocurile Olimpice de la Paris 2024 ne duc în lumea viitorului: taxiurile...

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 ne duc în lumea viitorului: taxiurile zburătoare, pregătite să împânzească cerul capitalei Franţei (VIDEO)

Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 ne duc în lumea viitorului: taxiurile zburătoare, pregătite să împânzească cerul capitalei Franţei. Sursa foto: captură YT

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 ne introduc viitorul: taxiurile zburătoare. Astfel de aparate vor fi testate deasupra capitalei Franţei, a anunțat ministrul francez al Transporturilor, Patrice Vergriete.

Noile vehicule nu vor disponibile pentru publicul larg.

Ce este un Volocopter

Taxiul aerian VoloCity de la Volocopter a trecut prin peste 2.000 de teste, dar aceasta va fi prima dată când va fi folosit în public. Acest mijloc de transport are doar două locuri și funcționează cu ajutorul unui motor electric și ar putea fi utilizat, în viitor, în principal ca ambulanță și pentru alte servicii de urgență.

Scopul principal al testării în timpul jocurilor este de a evalua costurile operaționale și nivelurile de zgomot.

Sunt voci care spun că taxiul nu este chiar atât de nepoluant, iar autoritatea franceză de mediu a măsurat nivelul de zgomot al unui taxi aerian în zbor la 65 de decibeli și a concluzionat că nu a fost atât de silențios pe cât promiteau reprezentanții firmei.

Atentate teroriste la Jocurile Olimpice de la Paris 2024?

Două mii de poliţişti municipali vor fi desfăşuraţi în timpul Jocurilor, în total aproximativ 35.000 de forţe de securitate vor fi la datorie în fiecare zi pentru Jocurile Olimpice care vor începe pe 26 iulie.

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2024. Este pentru a treia oară când capitala franceză organizează Jocurile de vară, după ediţiile din 1924 şi 1990.

2024 va marca centenarul Jocurilor de la Paris din 1924 și a șasea ediție olimpică găzduită de Franța (trei vara și trei iarna).

author avatar
Andrei Ștefan