AcasăSPORTJO Tokyo 2020. România mai speră la o medalie. Ce sportiv s-a...

JO Tokyo 2020. România mai speră la o medalie. Ce sportiv s-a calificat în finală

romaniaJO Tokyo 2020. România mai speră la o medalie. Ce sportiv s-a calificat în finală

Atletul Alexandru Novac a obținut un rezultat de excepție la Tokyo. Românul s-a calificat, miercuri, în finala de la suliță, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu cea mai bună performanţă personală a sezonului.

Novac a reuşit în calificări cea mai bună aruncare personală a sezonului, de 83.27 metri, cu care s-a calificat în finala probei de pe locul 4 în grupa A şi 7 la general. A doua încercare a măsurat 80.90 metri. Finala la aruncarea suliţei va avea loc în 7 august, potrivit News.ro.

Zece atleţi tricolori s-au calificat la JO de la Tokyo, iar cinci au ratat faza următoare: Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului), Rareş Toader (aruncarea greutăţii).

Andrea Mikloş s-a retras din calificări la 400 metri din cauza unor leziuni la un tendon ahilian. Singura finalistă tricoloră de până acum, Bianca Ghelber, s-a clasat pe locul 6 la aruncarea ciocanului. În competiţia de la Tokyo vor mai intra Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Marius Cocioran (50 km marş),scrie sport.ro.

Luptătorarea Kriszta Incze a ratat bronzul

Doar doi români au evoluat miercuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atletul Alexandru Novac, în calificările probei de aruncarea suliţei, şi luptătoarea Kriszta Incze, în recalificările cat. 62 kg.

Kriszta Incze a pierdut șansa la medalia de aur după înfrângerea în faţa letonei Anastasija Grigorijeva. Românca a părăsit în lacrimi competiţia.

România a strâns patru medalii până acum la JO Tokyo 2020, una de aur și trei de argint. În urmă cu cinci ani, la Rio, tricolorii au adunat tot patru medalii.

author avatar
Andreea Vlad
271 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sigur, intr-un lot sant certitudini, sperante si excursionisti. Ultimii sant animati de vorbele „tatucului” olimpiadelor moderne, Pierre de Coubertin, „principal e sa participi”. Nu-i destul. Oare ce ar fi spus in acest caz spotivul de le caiac canoe ??? Ala cu „imnul nu se canta pentru locul 5”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger