AcasăSPORTJO Tokyo 2020. Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice....

JO Tokyo 2020. Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice. S-a stabilit un record olimpic

jo tokyo 2020JO Tokyo 2020. Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice. S-a stabilit un record olimpic

Finală excepțională pentru Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Radiș. Cele două sportive au terminat pe primul loc proba de dublu vâsle și au adus prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au stabilit un nou record olimpic al probei. Este primul titlu olimpic adus de canotajul românesc după 13 ani și a 20-a medalie de aur în total.

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat cu încredere și am reușit să aducem medalia. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am bătut recordul olimpic… Ne doream, dar nu ne așteptam. Am dat tot ce am avut mai bun azi”, a declarat Ancuța Bodnar.

Bodnar şi Radiş, duble campioane europene, și-au respectat statutul de principale favorite și au câştigat Finala A cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind un record olimpic. Podiumul a fost completat de Noua Zeelandă (6 min 44 sec 82/100) și de Olanda (6 min 45 sec 73/100).

Medalie de argint în proba de patru rame masculin

După finala fetelor, echipajul de patru rame masculin a pus mâna pe încă o medalie de argint. Echipajul României la proba de patru rame masculin, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a fost la doar 3 zecimi de secundă de câștigarea aurului olimpic, ceea ce ar fi fost o premieră.

Este a doua medalie de argint pe care România o obține la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după cea câștigată la spadă de Ana Maria Popescu.

Canotajul românesc a cucerit 20 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz la Jocurile Olimpice.

O nouă finală pentru fenomenalul David Popovici

David Popovici (16 ani) s-a calificat miercuri dimineață în a doua finală olimpică, reușind să arate că deține resursele fizice pentru a se întrece de la egal la egal cu marii înotători ai lumii. Înotătorul român care deja face senzație pe plan internațional va participa la finala probei de 100 de metri liber, favorita lui.

David Popovici a ieșit al patrulea în semifinala în care a concurat, scoțând un timp de 47 de secunde și 72 de sutimi, mai bun decât în seriile de calificare pentru semifinale (48 de secunde și 3 sutimi).

Marți, David Popovici a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obţinând un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz.

author avatar
Andreea Vlad
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger