AcasăSPORTJO Tokyo 2020. Moment tensionat între Ana Maria Popescu și Eduard Novak....

JO Tokyo 2020. Moment tensionat între Ana Maria Popescu și Eduard Novak. Sportiva, gest lipsit de eleganță – VIDEO

Ana Maria PopescuJO Tokyo 2020. Moment tensionat între Ana Maria Popescu și Eduard Novak. Sportiva, gest lipsit de eleganță - VIDEO

Spadasina Ana Maria Popescu a adus prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva a câștigat medalia de argint, după ce a pierdut dramatic finala, în fața chinezoaicei Yiwen Sun.

Din păcate, toată festivitatea revenirii în ţară a vicecampioanei olimpice s-a transformat într-un fiasco! Și asta pentru că Ana Maria Popescu a „reuşit“ să facă dintr-un eveniment fericit un scandal uriaş.

Toată primirea de la aeroport s-a rezumat la un singur subiect: conflictul care s-a iscat între vicecampioana olimpică şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Dar ceea ce nu s-a văzut pe imaginile TV a fost momentul în care Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu Novak.

Concret, până să ajungă în Salonul Oficial, în faţa jurnaliştilor, sportiva a fost întâmpinată de Eduard Novak, care a vrut să dea mâna cu Ana Maria, dar aceasta l-a lăsat, pur şi simplu, cu mâna în aer şi a trecut mai departe, bătând palma cu ceilalţi oameni care au aşteptat-o după ieşirea din avion!

Clipul a fost postat chiar pe pagina ministrului.

Ana Maria Popescu, ironică la adresa lui Novak

Ana Maria Popescu s-a arătat deranjată de declarațiile lui Eduard Novak, de după finală. Acesta a spus că nici în cazul în care bugetul Federației de Scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria Popescu nu putea câștiga aurul.

„Domnule Novak, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alții. Îmi doresc foarte mult ca dumneavoastră sa ajungeți la Tokyo si să luați aurul ăla pe care eu nu am fost în stare sa-l iau! Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp”, a spus Ana.

„Simplul fapt ca te-ai calificat la Jocurile Olimpice este un loc câștigat. Mi-aș dori ca de acum înainte sa vorbim de sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și probabil sunt cei din echipa a doua, indiferent că suntem la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Indiferent dacă ne întoarcem cu medalii sau fără, noi muncim la fel”, a mai spus sportiva.

author avatar
Andreea Vlad