AcasăSPORTJO Tokyo 2020, în centrul unui scandal politic: chinezoaicele au promovat portretul...

JO Tokyo 2020, în centrul unui scandal politic: chinezoaicele au promovat portretul „celui mai mare criminal în masă din istorie”

china JO Tokyo 2020JO Tokyo 2020, în centrul unui scandal politic: chinezoaicele au promovat portretul „celui mai mare criminal în masă din istorie”

JO Tokyo 2020 se află în centrul unui scandal politic. Ce s-a întâmplat? Zhong Tianshi şi Bao Shanju, două cicliste din China care au cucerit aurul în proba pe echipe, au urcat pe podium având insigne cu dictatorul Mao Zedong, deși Comitetul Olimpic a explicat clar că sunt interzise mesajele politice la festivitățile de premiere.

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat că cere explicații delegației chineze în legătură cu încălcarea regulilor.

Ce reguli au încălcat sportivele?

Am contactat Comitetul Olimpic din China și le-am cerut să prezinte un raport cu privire la această situație. Nu vom trece cu vederea cele întâmplate, vrem să rezolvăm acest episod”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, conform sursei citate.

Cele două se află sub incidența articolului 50 din Charta Olimpică, care interzice mesajele politice în timpul festivităților de premiere.

Cine a fost Mao Zedong?

Dictatorul comunist Mao Zedong a fost președintele Republicii Populare Chineze (RPC) și președintele Partidului Comunist Chinez până la moartea sa în 1976.

După ce a preluat puterea în 1949, a susținut că China este în coada lumii din cauza „opresiunii și exploatării de către imperialiștii străini”, avertizând că țara „nu va mai fi o națiune supusă insultei și umilințelor”.

Măsurile lui Mao Zedong au dus la aproximativ 65 de milioane de victime în China. Numai măsurile de colectivizare au dus la moartea prin înfometare a 30-40 de milioane de chinezi în doar doi ani, 1959-1961. Washington Post l-a numit „cel mai mare criminal în masă din istorie”.

author avatar
Andrei Ștefan
475 afisari

3 COMENTARII

  1. Asadar e cel mai mare „criminal in masa…” Asta poate insemna ca sunt si criminali „mai micuti” Care or fi, cati or fi ? Spre exemplu s-ar putea lua in seama cei ce au provocat si condus, sa zicem, razboaiele ultimilor 70 de ani pamanteni in care au fost omorati cateva sute de milioane (!?} de oameni; sau alte sute de milioane omorati de foamea si bolile provocate de saracirea din cauze diferite (ferite de … ochii stiintei umane) cum ar fi patima imbogatirii celor ce se cred aducatori de bunastare si fericire prin implementarea (?) democratiei in lume. Etc, etc.

    P.S. De trece de barajul de aprobare, va felicit, de nu – sanatate si ganduri bune !

  2. Criminali mai mari, mai mici ne dirijează. Doar un exemplu, bombardarea orasului Dresda. Citiți..
    Toți s-au transformat in amintiri despre oameni infecții, patrioti, etc.
    Avem unul pe care il hrănim, il adăpostim, il bordăm, il păzim… Dragul nostru comunist iliescu…
    Siktir

  3. Am vazut un documentar,cum chinezii din toata Tara inarmati cu prajini de cate 3-4 metri,la indicatiile lui Mao goneau din orase vrabiile si alte pasari. Cica mancau recoltele,si asta era cauza foametei ce a ucis milioane de chinezi. Alt dement Fidel Castro,intr-o vara a golit orasele,toti locuitorii fiind trimisi la muncile agricole. Vestita ” zaftra „,recoltarea trestiei de zahar. Ceausescu amana deschiderea anului scolar pana ce elevii terminau de recoltat porumbul,cartofii,sfecla de zahar,etc. Militienii ii controlau pe copii in buzunare,nu cumva sa ascunda vreun cartof. Acum avem alti dementi pe cap. Se ocupa cu puterea de cumparare,care creste si tot creeeste pana in varful Dealului la Cotroceni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger