AcasăSPORTJO Tokyo 2020. Canotajul aduce o nouă medalie României

JO Tokyo 2020. Canotajul aduce o nouă medalie României

jo tokyo 2020JO Tokyo 2020. Canotajul aduce o nouă medalie României

România a obținut o nouă medalie de argint la canotaj, de data aceasta la dublu rame masculin. Cu o zi în urmă, țara noastră reușise să câștige o medalie de aur și una de argint.

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au obținut argintul în proba de dublu rame masculin, joi dimineață, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România nu mai luase o medalie olimpică în această probă din 1988, când a obținut tot argintul.

Sportivii români au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, fiind devansaţi de fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec 29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii erau campionii olimpici și în 2016 la dublu vâsle și au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019. Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton.

A patra medalie pentru România la JO Tokyo 2020

România a obţinut astfel a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj, una de aur (dublu vâsle feminin- Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu- spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari- patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă- dublu rame masculin).

Marius Cozmiuc nu a fost singurul membru al familiei care a luptat pentru o medalie la JO. Soția sa, Ionela Lehaci (Cozmiuc) a concurat la scurt timp în finala la dublu vâsle feminin – categorie ușoară, alături de Gianina Beleagă. Cele două s-au clasat pe locul 6.

author avatar
Andreea Vlad
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger