AcasăSPORTJo Jo Dan, penultimul pas spre un titlu mondial

Jo Jo Dan, penultimul pas spre un titlu mondial

Victoria lui Jo Jo Dan, din primul meci cu Kevin Bizier, a fost considerata o mare surpriza

Boxerul roman Ion Ionut Jo Jo Dan revine in ring, dupa o pauza de sapte luni, el urmand sa-l infrunte pe canadianul Kevin Bizier pe 19 decembrie, la Quebec.

Victoria lui Jo Jo Dan, din primul meci cu Kevin Bizier, a fost considerata o mare surpriza

Partida se anunta a fi una extrem de interesanta in conditiile in care cei doi pugilisti s-au batut si in noiembrie anul trecut, la Quebec. Atunci, spre surprinderea intregii asistente, Jo Jo Dan i-a provocat prima si singura infrangere din cariera canadianului.

Jo Jo Dan si Kevin Bizier s-au batut atunci pentru centura de campion intercontinental la categoria welter, in versiunea IBF, iar romanul s-a impus la decizie, 2-1. Doi dintre arbitrii-judecatori l-au dat invingator pe Jo Jo Dan, 114-113 si 116-111, iar al treilea l-a dat invingator pe canadian, 117-110.

Partida a nascut controverse, tinand cont de diferenta mare dintre viziunile avute de doi dintre arbitrii-judecatori, astfel ca era nevoie de o revansa.

Misiunea lui Jo Jo Dan se anunta extrem de dificil in conditiile in care Bizier boxeaza acasa. Insa Jo Jo Dan promite sa puna intre el si canadian o diferenta mai clara decat la meciul precedent, mai ales ca romanul este obisnuit sa boxeze in conditii ostile. Singurele sale infrangeri, discutabile de altfel, au venit in urma a doua meciuri disputate impotriva turcului Selcuk Aydin, pe terenul rivalului. Iar fanii canadieni sunt mult mai „cuminti” decat cei turci.

Miza meciului este una uriasa, invingatorul avand dreptul sa-l provoace pe campionul mondial la categoria welter, in versiunea IBF, britanicul Kell Brook. Si cum boxerul din Sheffield, neinvins in 33 de meciuri, a refuzat de mai multe ori sa se bata cu Jo Jo Dan sau Bizier, exista posibilitatea ca invingatorul din meciul din 19 decembrie sa devina campion mondial fara meci, prin deposedare de centura a lui Brook.

De la meciul precedent, din noiembrie anul trecut, Jo Jo Dan a mai boxat o singura data, victorie prin knock-out, in repriza a cincea, cu polonezul Lukasz Janik, iar Bizier a mai boxat de doua ori, facandu-i knock-out pe Carlos Herrera si Laszlo Fazekas.

author avatar
Cristi Ionita
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger