AcasăSPORTJo Jo Dan a pierdut prin knock-out meciul de titlu mondial

Jo Jo Dan a pierdut prin knock-out meciul de titlu mondial

Boxerul roman Ion Ionut „Jo Jo” Dan a ratat, sambata seara, ocazia de a deveni noul campion mondial la categoria welter, in versiunea IBF.

Dupa ce l-a invins de doua ori pe canadianul Kevin Bizier, pe terenul acestuia, Jo Jo Dan a obtinut dreptul de a se bate cu britanicul Kell Brook pentru centura de campion mondial.

Din pacate, plusul de viteza si de forta avut de britanic si-a spus cuvantul, Jo Jo Dan renuntand la a mai lupta dupa numai patru reprize. In cele 12 minute in care au stat in ring, Brook a facut senzatie si l-a trimis de patru ori la podea pe roman.

La finalul celei de-a patra reprize, Jo Jo Dan a fost de acord cu sfatul antrenorului sau de a arunca prosopul. Era evident ca partida se indreapta intr-o singura directie si romanul risca o accidentare grava.

A fost a treia infrangere suferita de Jo Jo Dan la profesionisti, din 37 de meciuri, si prima infrangere cu adevarat clara, romanul suferind si doua infrangeri discutabile in fata turcului Selcuk Aydin.

Seara de sambata a fost una neagra pentru boxul romanesc. Ronald Gavril marea speranta a Romaniei la categoria super-mijlocie a suferit si el prima infrangere din cariera. Gavril a fost invins, la decizie, de americanul Elvin Ayala. Plusul de experienta si-a spus cuvantul, Ayala avand de trei ori mai multe meciuri decat Ronald Gavril la profesionisti.

author avatar
Cristi Ionita
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger