AcasăSPORTJO 2020, clasament medalii. Pe ce loc se află România

JO 2020, clasament medalii. Pe ce loc se află România

sursa foto: Facebook/ Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

La mai bine de o săptămână de când au început Jocurile Olimpice de la Tokyo, România ocupă locul 21 în clasamentul pe medalii, la egalitate cu Georgia.

Team România are patru medalii, una de aur și trei de argint. Din câte se poate vedea pe site-ul competiției, China are cele mai multe medalii de aur, 20, 12 de argint și 11 de bronz, urmată de țara gazdă, Japonia, cu 17 medalii de aur, 4 de argint și 7 de bronz.
Top 3 la nivelul medaliilor de aur este completat de Statele Unite, 16, la care se adaugă 17 de argint și 12 de bronz.

foto: captură site olympics.com

Vă amintim că Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat aurul olimpic, la dublu vâsle feminin, în timp ce medaliile de argint au fost obținute de Ana Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci – format din Vasile Mihăiță Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, dar și de echipajul format din Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, care au obținut argintul în cursa olimpică de dublu rame.

COSR: Aventura olimpică a lui David Popovici s-a terminat la Tokyo

În dimineața zilei de sâmbătă, 31 iulie, Comitetului Olimpic și Sportiv Român a postat un mesaj despre tânărul înotător David Popovici, considerat de mulți drept puștiul-minune al înotului românesc.

”Aventura olimpică a lui David Popovici s-a terminat la Tokyo. La 16 ani, David a lăsat o frumoasă impresie celor din lumea înotului iar Team Romania e mândră de performanțele lui. Aseară elevul antrenorului Adrian Rădulescu a înotat la 50 m liber dar nu a prins finala. David se întoarce acasă cu satisfacția că a dat totul în fiecare probă și mulțumirea că e printre cei mai buni sportivi ai lumii la vârsta lui.”, stă scris pe pagina de Facebook a COSR-ului.

De asemenea, s-au anunțat vești și despre mezina delegației autohtone de competitori prezentă la Tokyo. ”Tot aseară, Bianca Costea a înotat în serii la 50 m liber. Cea mai mică sportivă ca vârstă din delegația României va folosi experiența olimpică la următoarea competiție, Paris 2024.

Felicitări, David și Bianca! Team Romania e mândră de voi!”, transmit reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

453 afisari

4 COMENTARII

  1. Clasa politica trebuie sa de-a explicații despre cum se cheltuiesc banii pentru sportul de performanta.Refuz să cred că suntem o nație de prosti din cauza hoților care ne conduc

  2. Am inteles asta cu medaliile, ca fiecare e un hamster mic care vrea sa prinda si el ceva 🙂 dar totusi de ce nu au amintit ziaristii astia de mareata performanta a echipei de fotbal a Romaniei, mai ales deja celebrul meci South Korea – Romania 4-0, in care idiotul ala util de Marin a dat un auto-gol de toata frumusetea, aproape de paianjen, bravo, bai Marin, bai tukalarule de manelist sadea, nu te lasa, tampitule, toti copii care se apuca acum de fotbal dintre romanasii tai vreau sa ajunga ca tine cand va creste mare – NOT 🙂 Tu, si prostul ala de Mortutan de la FeCESeBeaua, voi sunteti varful de lance al prostiei romanesti in fotbal, mai bine v-ati apuca de fotbal pe teenul sintetic mic, acolo chiar ai fii vedeta !! La Nea Jiji cu tine, la stana cu oi, acolo ti-e locul, bai parazitule ingamfat de trepadus, vai de capul vostru de increzuti care va incaltati tot timpul pe invers ghetele, oamenii se uita la meciurile voastre numai sa rada cu voi, voi sunteti circarii coloniei, sa nu uiti asta, bai limbrikule ordinar 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger