AcasăSPORTJO 2018, o delegatie nord-coreeana, la Seul

JO 2018, o delegatie nord-coreeana, la Seul

Delegatia nordului a fost condusa de Hyon Song-Wol, vedeta in Coreea de Nord si fosta prietena a liderului de la Phenian

Emisarii lui Kim Jong-un au ajuns ieri in capitala sud-coreeana pentru a ”inspecta” locurile unde vor avea loc competitiile sportive de iarna din Pyeongchang, in perioada 9-25 februarie. Se vor intoarce toti?

Delegatia nordului a fost condusa de Hyon Song Wol vedeta in Coreea de Nord si fosta prietena a liderului de la Phenian

Incadrata de sute de politisti sud-coreeni, delegatia nordului s-a indreptat spre Gangneung, unul din cele doua locuri ale Jocurilor Olimpice de iarna. Delegatia era condusa de Hyon Song-Wol, lidera trupei feminine Moranbong, un grup pop foarte popular in Coreea de Nord. Hyon Song-Wol mai are si reputatia ca a fost prietena liderului de la Phenian, Kim Jong-un. Aceasta vizita intervine la doua saptamani dupa ce Coreea de Nord a acceptat sa participe la JO de iarna din Coreea de Sud. Comitetul olimpic international a validat acordul nord-sud care prevede ca Phenianul va trimite 22 de sportivi (schi, hochei pe gheata si patinaj) Masura plina de simboluri, la ceremonia de deschide a competitiilor sportive, cele doua Corei vor defila impreuna, sub drapelul ce reprezinta peninsula reunificata. Nordul va trimite si o orchestra de 140 de membri. Coreea de Sud a prezentat JO ca ”Jocurile pacii”, deci vecinii din nord erau indispensabili pentru ca expresia sa capete sens, in conditiile climatului tensionat dintre cele doua Corei. Care, tehnic vorbind, sunt inca in stare de razboi, conflictul intercoreean din 1950-1953 terminandu-se cu un armistitiu dar nu si cu un tratat de pace.

author avatar
Tudor Borcea
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger