AcasăSPORTJeremy Lin, urmasul lui Yao Ming

Jeremy Lin, urmasul lui Yao Ming

Jeremy Lin are unul dintre cele mai mici salarii din NBA, 762.195 dolari

Aparut de nicaieri in acest sezon al NBA-ului, fostul student de la Harvard este gata sa duca gruparea New York Knicks in play-off.

Jeremy Lin are unul dintre cele mai mici salarii din NBA, 762.195 dolari

Taiwanezul de 23 de ani, 1.91 metri si 91 de kg, care joaca fundas pentru NY Knicks, a reusit sa faca senzatie in ultimele saptamani in NBA. Ieri noapte, Jeremy Lin a zdrobit de unul singur campioana Dallas Mavericks, marcand 28 de puncte. In 18 meciuri pentru echipa din New York, taiwanezul are o medie de 22 de puncte per duel, fiind considerat noul star al baschetului asiatic, inlocuitor al celebrului Yao Ming, retras din activitate.

Venit de pe strada

Jeremy Lin a jucat 4 ani pentru Harvard, in campionatul universitar, dar nu a fost draftat de nicio echipa, semnand ca liber de contract, in 2010, cu Golden State Warriors, team-ul favorit inca din copilarie. Desi a fost primit cu entuziasm de populatia asiatca din San Francisco, Lin nu a dat randament pe teren si, dupa o experienta nereusita la Huston Rockets, in 2011 a semnat cu New York Knicks. Contractul sau ar fi trebuit sa expire pe 10 februarie 2012, iar antrenorul il trimisese deja la echipa a doua, dar cu patru zile inainte de data limita, din cauza accidentarilor din lot, Lin a fost folosit impotiva rivalei New Jersej Nets. Asiaticul a marcat 25 de puncte, a facut 5 recuperari si a dat 7 pase decisive, conducandu-si echipa spre victorie (99-92), jucand asa de bine incat vedeta echipei, Carmelo Anthony, l-a rugat pe antrenor sa nu renunte la colegul lui.

Lin-mania

In meciul urmator, Jeremy Lin a marcat 28 de puncte. Apoi 23. In fata lui Kobe Bryant, taiwanezul-minune a izbutit 39 de puncte, fiind peste supervedeta de la L.A. Lakers. In timpul pauzei, fanii din Madison Square Garden au epuizat stocul de 1000 de tricouri cu numele lui Lin, lansand o adevarata moda pe strazile din New York. De altfel, vanzarile cu numele acestuia au crescut cu 3000% in ultimele doua saptamani. In plus, China si Taiwan se cearta pe apartenenta etnica a lui Lin, care a crescut in California, parintii sai emigrand in SUA in urma cu 25 de ani.

A prins All Star Game-ul!

Amploarea care a luat-o taiwanezul in ultima vreme l-a propulsat pe Jeremy Lin direct in Al Star Game-ul din acest weekend, de la Orlando. Lin va evolua in meciul de deschidere, care va opune echipa debutantilor in NBA celei formate din jucatori aflati in al doilea an in cea mai tare competitie de baschet din lume.

author avatar
Sebastian Stan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger