AcasăSPORTJean Padureanu este caz de IML

Jean Padureanu este caz de IML

Tribunalul Ilfov a dispus ca Jean Padureanu sa fie dus la INML pentru o expertiza medico-legala, care sa stabileasca daca bolile de care sufera fostul presedinte al Gloriei Bistrita fac necesara intreruperea executarii pedepsei de trei ani si patru luni de inchisoare.

Jean Padureanu cere eliberarea pe motiv de boala

Avocatul lui Jean Padureanu a depus in 19 martie, la Tribunalul Ilfov, cererea de intrerupere a executarii pedepsei primite de fostul presedinte al Gloriei Bistrita, in dosarul transferurilor de jucatori. In 20 martie, instanta a stabilit ca Tribunalul Ilfov este competent sa solutioneze cererea lui Jean Padureanu si a dispus efectuarea unei expertize medico-legale de catre Institutul National de Medicina Legala (INML). „Dispune emiterea adreselor catre INML «Mina Minovici» in vederea efectuarii expertizei medico-legale si catre S.P.Jilava in vederea prezentarii petentului, impreuna cu actele medicale pe care le detine, la sediul INML «Mina Minovici»„, se arata in incheierea de sedinta. Tribunalul Ilfov a stabilit urmatorul termen de judecata in acest caz la 20 aprilie. Potrivit noului Cod de procedura penala, executarea pedepsei poate fi intrerupta daca se constata, pe baza unei expertize medico-legale, ca persoana condamnata sufera de o boala care nu poate fi tratata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si care face imposibila executarea imediata a pedepsei, daca specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii si daca instanta apreciaza ca amanarea executarii si lasarea in libertate nu prezinta un pericol pentru ordinea publica. In aceasta situatie, executarea pedepsei se amana pentru o durata determinata.
Avocatul lui Jean Padureanu, Ioan Cazacu, declara in 10 martie ca vrea sa depuna in instanta o cerere de intrerupere a executarii pedepsei: „Jean Padureanu este foarte bolnav, are foarte multe afectiuni, unele dintre ele foarte grave, dovedite prin acte medicale”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger