AcasăSPORTJaponia este campioana mondiala la fotbal feminin - VIDEO

Japonia este campioana mondiala la fotbal feminin – VIDEO

Nationala feminina de fotbal a Japoniei a devenit campioana mondiala, dupa ce a invins, la lovituri de departajare, formatia SUA.

Condusa imperial din teren de golgeterul Homare Sawa, play-maker-ul lui Kobe Leonessa, nationala feminina de fotbal a Japoniei a facut senzatie la Campionatul Mondial din Germania.

Extrem de disciplinata, trupa nipona a evoluat fara greseala dupa faza grupelor si a eliminat doua dintre favorite. Japonia a eliminat echipa gazda, Germania, in sferturi, dupa prelungiri, si a trecut de Suedia, cu 3-1, inainte de a ajunge in marea finala cu SUA, care le eliminase pe Brazilia si Franta.

Americancele au condus de doua ori in finala, dupa golurile marcate de Morgan si Wambach, dar japonezele au egalat de fiecare data, prin Miyama si Sawa, astfel ca meciul a ajuns la loviturile de departajare. Niponele si-au pastrat calmul, au transformat trei penaltiuri, prin Miyama, Sakaguchi si Kumagai, si au profitat de cele trei ratari ale americancelor. Boxx, Lloyd si Heath au ingropat sperantele trupei antrenate de suedeza Pia Sundhage si au oferit niponelor primul titlu din istoria echipei feminine de fotbal a Japoniei.

[youtube]eyZx7hm4lhg[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger