AcasăRecomandariJaponia a invins Africa de Sud cu sase neozeelandezi in echipa!

Japonia a invins Africa de Sud cu sase neozeelandezi in echipa!

Dubla campioana mondiala la rugby, selectionata Africii de Sud s-a facut de ras in partida de debut la editia din Anglia, pierzand meciul cu Japonia (32-34), disputat la Brighton.

Infrangerea Africii de Sud, posibila gratie experientei rugbistilor neozeelandezi

Cel putin asta este prima impresie pe care ti-o faci dupa ce afli rezultatul. Insa, la o privire mai atenta, descoperi ca multi dintre eroii niponi nu au nici pe departe ochii oblici, iar pielea le este putin mai inchisa la culoare. Aici vorbim despre sase rugbisti neozeelandezi titulari in „15-le” gandit de Eddie Jones, selectionerul australian al Japoniei! Asa-i ca surpriza nu mai e atat de mare, cand stii ca eseurile invingatorilor au fost reusite de Michael Leitch (capitan) si Karne Hesketh? Pe langa cei doi, alti patru neozeelandezi au bagat spaima in sud-africani; este vorba despre experimentatii Male Sa’u, Michael Broadhurst, Hendrik Tui si Luke Thompson. Iar lor li s-a alaturat si tongalezul Amanaki Mafi!
Pentru Japonia, este doar a doua victorie la un „mondial”, prima fiind inregistrata in 1991, cu Zimbabwe. Cum era de asteptat, presa nipona a elogiat succesul nationalei. „Japonia stupefiaza lumea”, a fost titlul ales de ziarul „Sankei Sports”, deasupra unei fotografii cu capitanul Michael Leitch. Altfel, ieri dimineata, inainte de ivirea zorilor, la Ambasada Africii de Sud din Tokyo, personalul debarasa resturile unui gratar cu 200 de invitati, stropit cu sampanie fina, petrecerea fiind scurtata cu cateva ore din cauza infrangerii favoritilor.

„Stejarii”, pregatiti sa infrunte Franta

Reprezentativa Romaniei (foto) va debuta la C.M. impotriva Frantei, miercuri, pe 23 septembrie. Chiar daca infrunta vicecampioana mondiala, „secundul” Marius Tincu crede intr-o victorie a „stejarilor”: „Nu se stie niciodata care o sa fie scorul final, de aceea trebuie sa credem in victorie. Ni s-a tot spus de la inceputul acestei competitii, de la inceputul acestei pregatiri, ca suntem capabili sa batem Franta, asa ca, hai sa vedem ce iese! Am muncit patru ani ca sa ajungem aici si avem cateva obiective foarte mari, cred eu”.
In alta ordine de idei, francezul
Yoann Huget, unul dintre cei mai importanti jucatori din lotul „cocosilor”, s-a accidentat la genunchi in meciul cu Italia si rateaza, astfel, tot turneul. Huget are ruptura partiala a ligamentelor incrucisate la genunchiul drept si deja a parasit Anglia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger