AcasăSPORTJaponeza Takanashi ramane regina trambulinei de la Rasnov

Japoneza Takanashi ramane regina trambulinei de la Rasnov

Romania a gazduit pentru al doilea an consecutiv doua etape din Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile, cea mai importanta competitie rezervata fetelor.

Pe trambulina de la Rasnov, austriaca Daniela Iraschko-Stolz a facut legea doar in prima etapa, programata sambata. La numai o zi, probabil din orgoliu, japoneza Sara Takanashi si-a luat revansa (cu o saritura de 95 de metri), incoronandu-se pentru al doilea an la rand „Regina sariturilor din Romania”. Argintul i-a revenit americancei Nita Englung (a sarit 94 de metri), iar „bronzul” invingatoarei din 7 februarie, Stolz (91,4 metri). Pentru aceste performante, cele doua campioane au primit fiecare cate un cec in valoare de 3.000 de franci elvetieni, premii cu 14% mai mari fata de inceputul acestui sezon (decembrie 2014) de Cupa Mondiala, datorita aprecierii francului in fata monedei europene. Trebuie precizat ca valoarea premiilor este stabilita conform regulilor FIS, organizatie cu sediul in Elvetia. „Rezultatul de la Rasnov ma aduce mai aproape de locul 1 (n.n. – ocupa in prezent de austriaca Stolz) in clasamentul general al Cupei Mondiale si promit sa fac tot posibilul sa ating acest obiectiv. M-am simtit foarte bine pe trambulina de la Rasnov, in atmosfera creata de publicul numeros si extrem de entuziast”, a comentat castigatoarea Sara Takanashi prezenta in Romania.

Saritoarele din Romania, Daniela Haralambie (saritura de 74,5 metri) si Bianca Stefanuta (31,9 metri), s-au clasat pe locurile 34, respectiv 39.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger