AcasăRecomandariJaponeza Takanashi a dat recital la Rasnov

Japoneza Takanashi a dat recital la Rasnov

Sportiva Sara Takanashi (17 ani), actuala detinatoare a recordului de victorii in Cupa Mondiala, este castigatoarea primei etape de sarituri cu schiurile desfasurata in premiera in Romania, la centrul de la Rasnov.

Sara Takanashi (foto) si Daniela Haralambie, prezentul si viitorul sariturilor cu schiurile
Daniela Haralambie

Japoneza a incheiat competitia pe locul intai, in urma unor sarituri de 100,5 metri in prima runda, de altfel cea mai lunga saritura din concurs, si 99 de metri in cea de-a doua, obtinand in final 252 de puncte. Podiumul a fost completat de Maren Lundby (19 ani, din Norvegia) si Yuki Ito (19 ani, din Japonia). Maren Lundby a primit 226,4 puncte, in urma unor sarituri de 96 de metri si 89 de metri, in timp ce Yuki Ito a inregistrat doua sarituri cu lungimi de 95,5 metri si 87,5 metri, acumuland 221,6 puncte. La startul competitiei de pe trambulina de 100 de metri s-au aflat 42 de sportive din 13 tari: Japonia (6), Germania (5), Rusia (6), Slovenia (6), Norvegia (5), Austria (2), Franta (3), Italia (3), Statele Unite ale Americii (1), Elvetia (1), Cehia (2), Finlanda (1) si Romania (1). La doar 16 ani, reprezentanta Romaniei, Daniela Haralambie, a strans 79,5 puncte, in urma unei sarituri de 81 de metri, clasandu-se pe locul 31 dupa prima runda de concurs. Sara Takanashi s-a aratat incantata de organizarea primei etape de Cupa Mondiala in Brasov, la numai doua saptamani dupa terminarea Jocurilor Olimpice de la Soci: „Ma bucur ca am concurat in Romania, pot sa spun ca sunt cu adevarat impresionata de calitatea centrului de sarituri construit la Rasnov. A fost o placere sa evoluez in fata publicului de aici, chiar ma bucur sa vad ca exista un numar atat de mare de iubitori ai acestui sport. Sunt convinsa ca centrul de la Rasnov va deveni in curand un loc de referinta pentru organizarea competitiilor internationale de sarituri cu schiurile si astept cu nerabdare urmatoarea ocazie de a concura pe trambulinele de aici”.

Secretar general al Federatiei Romane de Schi Biatlon, Puiu Gaspar a laudat si el organizarea ireprosabila de la Rasnov: „Aceasta zi a marcat poate cel mai important eveniment in materie de sporturi de iarna organizate vreodata in Romania. Ne mandrim ca prin competitia de la Rasnov aducem in Romania o campioana olimpica en-titre si sportive lidere ale clasamentelor mondiale”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger